Bogdan Tișe a agresat verbal un reporter Ziar de Cluj și a recunoscut că blocul-turn unde se construiesc și etaje fără autorizație „este al lui”. Reporterul agresat va depune plângere la Poliție

Aflat în curtea blocului vecin cu blocul-turn de pe strada Ploiești 9-11, unde Ziar de Cluj a sesizat că se construiesc fără autorizație încă două etaje peste cele 12 autorizate, fapt dovedit de către inspectorii Poliției Locale, reporterul Ziar de Cluj, care filma curtea acestui bloc unde există organizări de șantier pentru blocul vecin, organizări care continuă cu toate că această construcție nu îndeplinește prevederile autorizației, a fost agresat verbal de către Bogdan Tișe, fratele președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 

Filmarea, de 24 de secunde, a fost realizată în curtea blocului vecin cu cel care se construiește în prezent, cu etaje în plus, neautorizate, fiind astfel realizată pe domeniul public.

Bogdan Tișe, deosebit de nervos și de agresiv, a fugit după reporterul Ziar de Cluj, l-a oprit pe stradă și l-a amenințat că îi aruncă telefonul dacă nu îi arată filmarea.

Cu toată încercarea reporterului Ziar de Cluj de a menține discuția în limite civilizate și pașnice, Bogdan Tișe se apropie tot mai nervos și mai amenințător de reporterul care s-a retras din calea sa, pentru a nu escalada conflictul auto-alimentat de nervii agresorului (din fișierul audio atașat se poate observa agresivitatea și tonul personajului):

Bogdan Tișe: De ce filmezi blocul?

Reporter Ziar de Cluj: Nu am filmat blocul, am filmat pe stradă!

Bogdan Tișe: Deci, dă-mi să văd filmarea atunci!

Reporter Ziar de Cluj: Nu puteți să vedeți filmarea.

Bogdan Tișe: Păi, băi, tu filmezi blocul meu?

Reporter Ziar de Cluj: Dar nu e blocul dumneavoastră, e în curtea blocului [filmarea era realizată în curtea blocului vecin – N.R.]

Bogdan Tișe: Păi, cum să nu? E blocul meu!

Reporter Ziar de Cluj: Dar cine sunteți dumneavoastră?

Bogdan Tișe: Băi, nu are importanță! Sunt proprietarul blocului! Dacă îți spun că e blocul meu! Sunt proprietarul blocului! De ce îmi filmezi blocul?

Reporter Ziar de Cluj: Dar nu am filmat blocul! E domeniu public!

Bogdan Tișe: Băi, de ce filmezi blocul?!

Reporter Ziar de Cluj: E domeniu public!

Bogdan Tișe: Vrei să-ți arunc telefonul?

Reporter Ziar de Cluj: Îmi aruncați telefonul?

Bogdan Tișe: Vrei? Da! Vrei? Vrei sau nu vrei?

Reporter Ziar de Cluj: Păi, atunci, chem poliția!

Bogdan Tișe: Poți să chemi pe cine vrei! De ce îmi filmezi blocul?

Reporter Ziar de Cluj: E distrugere!

Bogdan Tișe: Băi, de ce filmezi blocul?

Reporter Ziar de Cluj: Dar nu v-am filmat blocul!

Bogdan Tișe: Să văd filmarea atunci! Să văd filmarea!

Reporter Ziar de Cluj: Deci am filmat în curtea blocului!  [în curtea blocului vecin – N.R.]

Bogdan Tișe: Curtea poți să o filmezi! Blocul de ce îl filmezi?

Reporter Ziar de Cluj: Dacă vreți chemăm poliția…

Bogdan Tișe: Eu te-am întrebat ceva! De ce?

Reporter Ziar de Cluj: Vreți să mă luați la bătaie? [pe tot parcursul discuției reporterul s-a simțit agresat prin faptul că Bogdan Tișe se apropia amenințător și foarte agresiv, agresiunea verbală, prin nivelul foarte crescut de violență, putând escalada oricând într-o agresiune fizică, dată fiind și amenințarea cu aruncarea telefonului]

Bogdan Tișe: Bă, vrei? Nu! Eu te întreb ceva! Nici nu te-am atins! Cum să te iau la bătaie?

Reporter Ziar de Cluj: Pentru că sunt ziarist.

Bogdan Tișe: Bun! Și? Așa vă faceți voi meseria? Voi, ziariștii? Da? Filmezi blocul? [Bogdan Tișe se apropia fizic din ce în ce mai agresiv, în timp ce reporterul Ziar de Cluj se retrage preventiv din fața lui]

Reporter Ziar de Cluj: Dar stați numai puțin, să discutăm!

Bogdan Tișe: Băi, nu, nu am ce discuta! Bă, de ce filmezi blocul? Eu te-am întrebat ceva: de ce filmezi blocul?

Reporter Ziar de Cluj: Dar nu am voie să filmez în curtea blocului? [în curtea blocului vecin – N.R.]

Bogdan Tișe: Nu, pentru că e privat! 

Reporter Ziar de Cluj: Am înțeles… [pentru a nu escalada conflictul verbal deosebit de violent, reporterul Ziar de Cluj încerca să împiedice escaladarea acestuia, pentru ca agresorul să nu îl agreseze fizic]

Bogdan Tișe: Da? Filmează domeniul public! Nu blocul!

Reporter Ziar de Cluj: Dacă vreți, vă spun cum mă cheamă și mă puteți da în judecată!

Bogdan Tișe: Nu are importanță! Dar nu ai ce să filmezi! Filmează-ți tu casa ta!

Reporter Ziar de Cluj: Bine…

Bogdan Tișe: Nici un bine! Să văd filmarea! Eu te-am întrebat ceva!

Pentru că se simțea agresat, în iminența unei agresiuni fizice, aflat în stradă, reporterul Ziar de Cluj a încercat să oprească un trecător pentru a fi martor la agresiunea verbală și la iminenta agresiune fizică:

Reporter Ziar de Cluj, către un trecător: Domnule, mă scuzați! Mă agresează! Ca să ne fiți martori!

Bogdan Tișe: Răspunde! Nu îl agresez! Zi, de ce filmezi?

Reporter Ziar de Cluj: Am filmat în curtea blocului și de-asta vrea să mă bată!

Bogdan Tișe: Nu, nu, nu! Spune adevărul! De ce ai filmat blocul meu?

Reporter Ziar de Cluj: Pentru că sunt ziarist!

Bogdan Tișe: Și de-aia filmezi blocul?

Reporter Ziar de Cluj: Dar nu am filmat blocul, am filmat curtea blocului!

Bogdan Tișe: Măi, ascultă aici! Așa învățați voi să vă faceți meseria? Șeful tău așa îți spune să îți faci meseria? De la ce ziar ești?

Reporter Ziar de Cluj: De la Ziar de Cluj! 

Bogdan Tișe: A! Ok! Șantajiști ordinari!

După ce Alin Tișe a declarat în repetate și injurioase rânduri pe Facebook că el nu are nicio legătură cu acest proiect imobiliar, acum fratele său a recunoscut clar faptul că blocul este proprietatea familiei Tișe. Reporterul agresat de către Bogdan Tișe va depune o plângere la Poliție în cursul acestei zile, fiind inadmisibil ca un ziarist să fie agresat pe stradă în felul acesta, să fie amenințat că dacă nu arată filmarea i se aruncă telefonul.

Regretabil este faptul că toate acestea s-au întâmplat după ce în această dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că nu discută probleme personale în cadrul instituției, ci că, cu privire la situația blocului-turn pe care îl ridică familia sa, „ne înjurăm în privat”. Din păcate, „în privat” s-a dovedit a fi spațiu public. Bogdan Tișe s-a certat cu noi ca la ușa blocului. 

Din păcate, nervii și actele necugetate în public sunt un fel de trăsătură de familie. Reamintim faptul că un incident similar, dar care l-a avut de această dată ca protagonist pe Alin Tișe, avut loc și în 2012, când Alin Tișe amenința un jurnalist că îl calcă cu mașina pentru simplul fapt că acesta și-a permis să îl întrebe în legătură cu contractul de mentenanță de la stadionul Cluj Arena.  

Alin Tișe și-a pierdut firea în momentul în care jurnalistul Mihai Șoica l-a întrebat despre o selecție de oferte legate de contractul de întreținere a stadionului:

„Asta s-a întamplat la patru zile după ce a fost arestat Radu Bica. Primind o informație care s-a confirmat mai tărziu a fi reală, l-am sunat pe Alin Tișe și mi-a spus că e cu copilul în brațe. Atunci am zis că îl sun mai târziu. M-a sunat dânsul mai tărziu și când l-am intrebat, a început să-mi spună că din cauza mea i s-a spart casa, că mă omoară, că mă calcă cu mașina și m-a înjurat de mamă", a declarat jurnalistul Mihai Șoica, în emisiunea Stiri de Cluj LIVE din anul 2012.

Comentarii

Covaciu Ana

03.08.2016 19:43

De unde au atâția  bani?

Cineva

03.08.2016 19:48

Doamne ce bataie bagam in agresivul ala. Era ocazia ideala sa bati legal pe cineva pe motiv ca vrea sa-ti arunce telefonul. Nu sfatuiesc pe nimeni sa incerce, e doar opinia mea :)

Adauga comentariu