Bogdan Buta, seful UNTOLD, se droga la greu cu asociatul sau Sorin Gadola si cu dealerul Ionut Morariu, administratorul Untold SRL! Emil Boc, cum te simti cand stii ca ai facut din Cluj-Napoca un pres pentru drogatii UNTOLD?

Procurorii DIICOT Cluj ne arata, din ultima lucrare, ca vedetele Clujului, finantatorii UNTOLD - milionarul Sorin Gadola si "sageata" Ionut Morariu - bagau in ei droguri grupa mare: NSP, amfetamina, COCAINA, ciuperci halucinogene, LSD, Ecstasy.

Desi la raportul de evaluare, milionarul Sorin Gadola a sustinut ca a consumat LSD in mod experimental acum cativa ani, in fapt, asa cum arata marturiile prietenilor sai cu care s-a anturat si pe care i-a dus la cabana sa, acesta era un mare fan al timbrelor. Martorul Cosma Rares Cristian este ferm in declaratiile sale:

"Morariu Mircea Ionuţ a adus o bucată de staniol plată, de forma unui bilet de autobuz, ce era pusă în borcanul cu cannabis, din discuţiile lor înţelegând că era vorba de timbre cu LSD; Morariu Mircea Ionuţ a adus astfel de timbre de cel puţin 2 ori, pe care le-a consumat împreună cu Gadola Sorin", arata Cosma.

Desi in cauza Gadola este considerat doar un consumator de droguri, procurorii DIICOT Cluj arata ca pensiunea lui gadola, pe care o punea la dispozitie drogatilor din anturajul sau cu saptamanile, era cuibul de fumat cannabis si lins LSD al tuturor membrilor gruparii infractionale. Inocentul Gadola, care are o explicatie pentru fiecare drog luat (boli, dureri, rautatea lumii), era foarte constient de tot ceea ce se intampla acolo:

"... când am revenit în pensiune, i-am observat pe Morariu Mircea Ionuţ şi pe „Rara” stând în picioare şi uitându-se „fix” la un mesteacăn; l-am întrebat pe Gadola Sorin ce se întâmplă cu ei, acesta spunându-mi că cei doi aveau respectiva stare din cauză că au consumat LSD".

 

Bogdan Buta, fondatorul UNTOLD, audiat in 2 mai la DIICOT, baga si el droguri la cabana

 

O surpriza mare o constituie aparitia in dosar a numelui lui Bogdan Buta, fondatorul UNTOLD, baiat de securist, tatal lui fiind seful SRI Aiud. Bogdan Buta consuma cot la cot iarba cu Sorin Gadola si Ionut Morariu, la cabana milionarului clujean:

 

In declaratia sa de martor, acelasi Cosma Rares Cristian explica foarte precis ce se intampla la "pensiunea" de la Breb:

 

"Incepând cu ianuarie 2018, Sorin Gadola mi-a cerut să ma ocup, împreună cu el, de un proiect privind amenajarea şi modernizarea unor pensiuni din satul Breb, jud. Maramureş, deoarece are experienţă în amenajarea spaţiilor interioare, 

(...) când am ajuns la pensiunea din Breb, acolo se mai aflau Bircea Sorin, soţia acestuia, Hisem Tudor Ionuţ şi Morariu Mircea Ionuţ; la pensiune mai veneau Hanc Sorin, Buta Bogdan şi Diana, prietena lui Gadola Sorin; în scurt timp, amaflat că toţi cei menţionaţi anterior, cu excepţia Dianei, sunt consumatori de cannabis".

La pensiune, se consuma din greu iarba. Cosma Rares Cristian sustine ca, pe o masa din pensiune, odihnea un borcan cu 400 de grame de cannabis din care se serveau toti ca la supermarket:

" în perioada în care am locuit la pensiune, au fumat împreună cannabis şi Buta Bogdan, Bircea Sorin şi Hanc Sorin".

Rechizitoriul DIICOT Cluj il mentioneaza in mod specific pe fondatorul UNTOLD Bogdan Buta drept un consumator de droguri:

"consumatorul Buta Ioan Bogdan 

- în perioada ianuarie-februarie 2018, Morariu Mircea Ionuţ i-a oferit droguri de risc – cannabis – lui Buta Ioan Bogdan, act material care a fost comis la pensiunea lui Gadola Sorin din localitatea Breb"

 

Procurorul DIICOT Cluj care a instrumentat cauza a dispus disjungerea cauzei fata de Buta Ioan Bogdan pentru comiterea infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000. Adica fondatorul UNTOLD are dosar penal pentru detinere de droguri. Si noi ne miram de ce se vand droguri in interiorul festivalului UNTOLD!

 

O intrebare pentru Emil Boc

 

Oare cum te simti, domnule primar Boc, cand STII, caci acum STII, ca ai pus Cluj-Napoca la picioarele unor baietasi drogati, ca te-ai afisat cu ei si i-ai legitimat cu demnitatea primita de la clujeni?

Orasul Cluj-Napoca a fost inchiriat pe bani putini unor drogati prajiti, copii de bani gata sau copii de securisti, sefi de Politie si ISU, ANAF sau ITM, au stat drepti in fata unor drogati prajiti?

Uitati cum stateau toti sefii de institutii de forta din Cluj la dispozitia unui DROGAT, seful unui festival UNTOLD finantat de alt DROGAT!

Comentarii

Cata

29.09.2018 11:33

Ar trebui ca politia si procurorii , institutiile abilitate sa isi puna cateva intrebari suplimentare:Avand in vedere ca cei doi au fost implicati in festivalul Untold, unul ca actionar , celalalt ca si administrator.Exista legatura intre securitatea foarte buna de la cele patru editii ale festivalului si posibile vanzari de droguri in interiorul festivalului? Inaintea fiecarei editii , organizatorii au promovat “siguranta foarte mare a persoanelor prezente la festival”. Si anume : Politie la intrare, verificari de arme si droguri. In interior, trupe anti tero (inarmate cu pistol mitraliera, nu doar cu bastoane), camere de luat vederi, scanari de bulletin si altele. Si evident elicopter. Exista posibilitatea ca aceste resurse (enumerate mai sus) sa fii fost folosite pentru a elimina concurenta? Si anume alti vanzatori de droguri?Daca exista aceasta posibilitate poate ca ar trebui anchetati si sefii politiei. (Si eventual sesizat consiliul concurentei. Pentru ca nu e moral, sa ii lasi fara clienti pe alti dealer de droguri… Sper ca ati sesizat ironia.)Avand o piata inchisa de 60-80-100 mii de clienti in interiorul festivalului, este posibil ca, pe langa bauturi racoritoare si vata pe bat, organizatorii untold sa fii pus in vanzare si marihuana si alte droguri? Doar aveau exclusivitate. (Nu poti sa fii atat de fraier sa lasi amar de lume fara produse de calitate) Exista posibilitatea ca organizatorii festivalului sa fii aprovizionat “lautarii” , pardon DJ-ii cu “marfa”?Avand in vedere ca administratorul firmei era “pe felie”…. (Daca Avicii nu murea, Dumnezeu sa il odihneasca, poate avea ceva informatii. Cine stie?) Oficial o editie a avut incasari de 23-25 milioane de euro (Este posibil sa gresesc. Se poate verifica suma exacta)Este posibil ca din “marfa” organizatorii festivalului sa mai aiba 4%-5% in plus la incasari? (Nu s-a sezizat ANAF sa ceara impozit pe “marfa”?). Exista legaturi intre autoritati, altele decat politia, sa zicem primarie si organizatorii festivalului. Sa nu uitam ca primaria a fost partener la prima editie.A fost primaria partener si la “marfa” ?A girat primaria din Cluj-Napoca persoane penale? In acest caz unde sunt demonstrantii resist sa strige in fata institutiilor “fara penali in functii publice” si eventual “fara penal la festival” De cateva zile … 2-3 apar stiri ca “a fost dezincriminat consumul de etnobotanice”.Saptamana trecuta au aparut sitiri cu liderii rezistenti care consumau marihuana. Acum apare stirea ca , baiatul unui cunoscut om de afaceri e anchetat in prima faza ca si consumator de marihuanaAvand in vedere ca atat liderii resist, asupra carora exista banuiala ca sunt sustinuti cu bani si logistica de oameni influienti, cat si baiatul din articol, care este milionar , exista posibilitatea ca aceasta dezincriminare sa fie cu dedicatie? Pentru ca aceste persoane sa scape?Avem abuz in serviciu sau trafic de influienta?

Ion A.

29.09.2018 12:22

Liviu, stii bine ca Untold e o afacere a PDL, care a fost mereu puternic legat de "servicii". In plus, serveste de minune scopului indobitocirii tinerilor din categoria hipster, care, deja se vede, au devenit o masa de manevra politica.

Cata

29.09.2018 12:25

Pres pentru drogati? Dar pres pentru trafincanti? Oare a avut procent domnul Boc?"Multumim" Domnule primar.

dacopatul

29.09.2018 12:43

Ma duc ta manc o lamaie ca ma apuca greata cand ii vad. Sper ca stirea sa ajunga cat mai departe.

Puscas Marin

29.09.2018 14:48

Dragi clujeni! Untold a fost și este administrat de drogați.Oameni responsabili ce sunteți, vă lăsați copii la așa ceva?Îi permiteți celor care sprijină Untold să-și bată joc de tinerimea Clujului?   

Adauga comentariu