Bodyguardul-bătăuș e POLIȚIST local în Baia Mare, PREMIAT de primarul CACHE, care l-a pus să-l AGRESEZE pe jurnalistul Adi Rusu

Lorant Bitto. E polițist local în Baia Mare. Plătit din bani publici să asigure ordinea şi liniştea publică, precum şi paza bunurilor, printre alte atribuțiuni pe care le are. Ce face el în schimb? Dă limbi în cur primarului din Baia Mare. Îi duce ca un sclav pupitrul la conferințele de presă (vezi foto). Îl păzește în civil, fără să aibă atribuțiuni legale în acest sens, la toate întâlnirile publice (vezi foto). Zilele trecute a pus mâna pe o doamnă care a vrut să vorbească cu edilul care ținea o conferință de presă în aer liber, într-un loc de joacă despre care DNA spune că a făcut parte dintr-o mită, care la rândul său face parte dintr-un dosar, care la rândul său face parte dintr-o trimitere în judecată pentru fapte de corupție, cea mai importantă fiind luare de mită în formă continuată.

Bitto, la semele făcute de către Cherecheș l-a împins pe jurnalistul Ziuarului de Baia Mare, pentru că îl filma pe primar. Cherecheș s-a ofuscat. Citește greu ce scrie Adi Rusu despre el pentru că doar el mai scrie în Baia Mare. Colegul nostru a căzut dar s-a ridicat și a mers mai departe. La redacție să scrie, nu la medic nici la Poliție unde am înțeles că urmează să o facă. Pentru că noi, jurnaliștii adevărați, așa suntem obișnuiți să facem. Ne facem meseria. Și înainte de a cădea și când suntem jos și după ce ne ridicăm. Lorant Bitto nu este un pupincurist cherecheșian oarecare. E mare sportiv și în spititul acestei sportivități a considerat că îi poate da un ghiont unui jurnalist care filma din mers și antrenat mai mult să fie atent la ceea ce are în cadru și nu la cine l-ar putea arunca pe jos.

Potrivit Graiului Maramureșului, “Antrenat în spirit liber şi în respect faţă de sport, Lorant Bitto, angajatul Direcţiei Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Baia Mare, şi-a învins limitele ca participant la „Apuseni Ultra Race”, un maraton desfăşurat pe parcursul a 170 de kilometri, în trei judeţe ale ţării. (...) În întreaga sa luptă spre ascensiune, Lorant a fost sprijinit de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş”. Acum ați aflat și de ce! Le mulțumesc cititorilor pentru sprijinul acordat și solidaritate.

Nu mă interesează personal că unii ați scris, susținându-l pe colegul nostru, că în urmă cu câțiva ani, polițistul local de azi trăgea, nu la fiare ci niște liniuțe, în caietul de clasa pregătitoare mă gândesc, undeva la o cabană. N-am treabă cu asta. Nu mă interesează nici că l-ați făcut în fel și chip și nici că nevasta l-a părăsit acum vreo trei luni, plecând de acasă de la Băița cu băiețelul lor cu tot. Mă interesează de ce un polițist local, mai mereu în civil, e lângă primar, gata să sară la oameni, să pună mâna pe ei sau să-i împingă? El nu are competențe în aceste zone. Mă întreb de ce stătea ca un smardoi și la ședința de Consliu Local, tot în civil, pe scaun, gata de acțiune și alți vreo 8 colegi pe afară, pe la toate colțurile, cu mașinile pregătite, în timp ce în ședință se discuta cum să îi deposedeze Cherecheș pe niște oameni de o parcare privată și să le distrugă astfel afacerea? Astea în timp ce un alt individ, fotograful primarului, le făcea poze, individual, fiecărui susținător al părții vătămate, aflați în sală.

Ce sistem de opresiune a dezvoltat acest Cătălin Cherecheș, despre care, mă întreb în continuare, de ce s-a buhăit atât de tare? Nici nu mă miră faptul că doar pe el nu-l slăbește lămâia. Vorba lui, „acest procuror lămâie”.

Adauga comentariu