Boc vrea radare fixe în oraș. Deocamdată a pus semafoare inteligente pe bulevardul 21 Decembrie 1989

Primarul Emil Boc ar vrea să introducă radare fixe pe arterele importante din oraș unde se circulă cu viteză mare și se produc destul de des accidente rutiere. Deocamdată legea nu îi permite acest lucru, dar a discutat cu conducerea Ministerului de Interne pentru a permite introducerea radarelor fixe în orașe odată cu modificarea Codului Rutier.

Declarația lui Boc despre radarele fixe a fost făcută, ieri după masă, într-o conferință de presă, imediat după ce a anunțat montarea semafoarelor inteligente pe recent modernizatul bulevard 21 Decembrie 1989.

“Este un sistem care se va regla singur, adică are data analytics în el, adică el va regla timpii de semaforizare ca să dea drumul mai repede la Melody pentru că e coadă la Biserica Sf. Petru. Acest sistem asta are în esență în primul rând: să judece și să ia decizii că de fapt acesta este viitorul – machine to machine learning.

Deocamdată funcționarul Antonia nu va putea aplica amenzile la trecerea pe roșu pentru că tot polițistul trebuie să constate încălcările, dar susțin acum la modificarea Codului Rutier introducerea radarelor fixe în orașe, legal, transparent. Să știm că sunt radare fixe pe Calea Dorobanților, pe bulevardul Muncii, pe strada Observatorului sau în zonele critice unde se întâmplă periodic accidente din cauza vitezei excesive. Din nefericire legea nu ne permite astăzi. Am discutat cu ministrul de Interne, s-a arătat receptiv la propunerea noastră”, a spus Boc.

Primarul a precizat și faptul că de la desființarea radarelor fixe de pe Calea Turzii în urmă cu 10-12 ani statul nu a mai făcut nimic.

Acum legea nu ne permite să punem radare. Dacă vă amintiți, în urmă cu 10-12 ani, au fost radare pe Calea Turzii, dar acelea au fost declarate neconstituționale și nelegale pentru că erau cu parteneriat privat. Nu poate un privat să lucreze și să gestioneze chestiuni care țin de securitatea, datele personale ale oamenilor și de siguranță publică. Acelea trebuie să fie făcute de către stat. De atunci statul tot stă. De aceea am cerut acum ca în modificările pe care le preconizează ministrul de Interne pentru Codul Rutier să avem introdusă și această precizare. Este nepopulară la prima vedere pentru șoferi dar salvăm vieți. Fiecare dintre noi va fi mai prudent, cu piciorul pe accelerație în oraș”, a conchis Emil Boc.

Adauga comentariu