Boc vrea parkinguri în zone liniștite, localnicii se împotrivesc: „Să rămână spațiul verde. Dacă se face parking ne ia lumina, se face gălăgie”

După ce ani buni nu s-a construit niciun parking nou, acum conducerea Primăriei face parkinguri pe bandă rulantă. Zonele în care Boc a demarat noi proiecte pentru parkinguri sunt Gheorgheni și Zorilor, dar există un impediment: cetățenii se împotrivesc planurilor edilului-șef.

În şedinţa Consiliului Local de mâine, 5 martie, se vor discuta cele două proiecte. Primul proiect este "aprobarea PUD construire parking 2S+P+2E, pe strada Gheorghe Dima nr. 39B", iar al doilea "aprobarea PUZ de regenerare urbană, strada Albac-Aleea Azuga, precum și a PUD pentru construire parking 2S+D+P+E+T, strada Albac"

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. În cartierul Gheorgheni planurile lui Boc nu au fost bine primite de către locuitorii din zonă. Într-o dezbatere publică privind planul de urbanism, veteranii din Gheorgheni i-au tăiat avântul lui Boc, spunând că un parking pe strada Albac ar îngreuna traficul, care deja este infernal. Mai mult, aceștia cer ca parkingul să fie făcut în ală zonă deoarece vor fi privați de lumină.

„Nu se poate circula pe Albac. Traficul din zonă este insuportabil. Toată parcarea să fie subterană chiar dacă durează mai mult. Să rămână spațiul verde. Dacă se face parking ne ia lumina, se face gălăgie. Locuitorii nu-și doresc parking”, spun cetățenii din zona Gheorgheni.

Pe lângă Boc și amicul său, Tarcea s-a lansat, iarăși, în enumerarea parkingurilor aflate în diverse stadii de realizare, care vor fi finalizate, cu mari speranțe, în următorii 60 de ani.

Astfel, allte parkinguri aflate în stadiu de proiect se vor construi în Piata Cipariu, unde este actuala zonă de parcare a Bisericii Greco Catolice, și un parking pe Liviu Rebreanu.

Alte 6 proiecte sunt în stadiu de executare, iar al 7-lea este blocat. Primarul Clujului promite, după cum îi stă în fire, că anul acesta vor apărea în Cluj-Napoca 5 parkinguri noi, iar la un moment dat alte 7.

Dacă vor avea ritmul de construirea ca în cazul parkingului Negoiu, care a durat 5 ani sa fie finalizat, estimăm că peste 60 de ani vor fi finalizate cele 12 parkinguri.

 

Citește și:  După modelul lui Boc, s-a apucat și Dan Tarcea să numere parkingurile. Încep lucrările la o investiție nouă în Mănăștur

Cirește și: Tarcea construiește parkinguri virtuale. Viceprimarul se laudă cu zeci de parcări etajate, în fază “avansată”

Adauga comentariu