Boc unește principatele cu spectacole de 40.000 €

Pentru a marca “cum se cuvine” 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, Consiliul Local a hotărât să aloce suma de 180.000 de lei de la bugetul local: un moment deosebit, de bucurie și sărbătoare pentru români și clujeni deopotrivă, dar mai ales „în An Centenar”. În mod surprinzător, sau poate că nu, hotărârea de Consiliu Local și motivarea sunt luate cu copy-paste. Adică, municipalitatea alocă 40.000 de euro pentru desfășurarea evenimentelor dedicate Unirii Principatelor Române, pe baza aceluiași proiect de hotărâre de anul trecut. Doar valoarea sumei diferă.

CITEȘTE ȘI75.000 de lei de la Bugetul Local al municipiului pentru „Ziua Unirii Principatelor Române″. Să fie primit!

Din această sumă, 105.000 lei sunt destinați cheltuielilor legate de prestațiile artiștilor (adică onorariul, transportul, cazarea și masa acestora).

20.000 lei reprezintă costurile pentru scenă, sonorizare și lumini.

50.000 de lei sunt destinați spectacolului de artificii.

5.000 de lei reprezintă cheltuielile necesare pentru promovarea evenimentului.

Ce este mai absurd? Suma de 50.000 de lei, necesară pentru spectacolul de artificii sau cei 5.000 de lei alocați pentru așa-zisa promovare a spectacolelor?

Mai sunt cu puțin peste zece zile până la Ziua Unirii Principatelor Române.

Cum și când va fi promovat evenimentul anunțat cu cei 5.000 de lei alocați? Se vor lipi anunțuri pe stâlpii de electricitate sau vom avea parte de un spot publicitar pe canalele naționale? Sau poate evenimentul fi-va anunțat de către radiourile locale, unde Emil Boc este invitat permanent, dispus oricând să înșire promisiuni din spatele unui ”microfon prietenos”?

Nimeni nu poate ști cum va fi promovat evenimentul din 24 ianuarie 2019. Iar aceste detalii lipsesc din motivarea alocării banilor.

Nu ar fi pentru prima oară când administrația locală a Municipiului Cluj-Napoca se arată extrem de „generoasă″ în a cheltui banii contribuabililor clujeni pe proiecte insuficient promovate, ale căror costuri sunt prea mari în raport cu ceea ce oferă.

Cert este că, dacă tot Guvernul mai ia 28 milioane de euro din bugetul municipiului Cluj-Napoca, de ce să nu ne distrăm de câteva zeci de mii de euro, prin bunăvoința administrației locale?!

CITEȘTE ȘI28.000 euro din bugetul local pentru ziua de naștere a lui Florin Piersic

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova şi Ţara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza şi de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească.

 

Adauga comentariu