BOC: „Toate partidele își doresc reprezentare locală prin intermediul Prefectului. Prima opțiune se face acolo unde nu există prefect de la unul dintre partidele de coaliție”

Potrivit edilului Emil Boc tema numirii noilor prefecți nu a făcut obiectul unei analize în forurile politice ale partidelor, deși acesta a recunoscut că partidele își doresc să fie reprezentate la nivel local prin intermediul Prefectului. Cel mai probabil, în urma noii componențe a coaliției de guvernare, prima opțiune luată în discuție va viza zonele unde nu există prefect de la unul dintre partidele de coaliție.

„Încă nu am datele despre acest subiect, pentru că nu au făcut obiectul analizei în forurile politice.

E prematur să tragem o concluzie în acest sens.

Evident că toate partidele își doresc să aibă reprezentare locală prin intermediul Prefectului. Prima opțiune se face acolo unde nu există prefect de la unul dintre partidele de coaliție.

Va fi o analiză politică pe care o vor face partidele în perioada următoare. Deocamdată nu s-a discutat acest subiect”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

În prezent, prefectul județului Cluj este Tasnadi Szilard (UDMR), numit pe baza algoritmului vechii alianțe PNL – USR – UDMR. Regula noii alianțe spune că partidul care deține conducerea consiliului județean își va numi prefectul și șefii de deconcentrate.

CITEȘTE ȘI: S-A SCHIMBAT ALGORITMUL: Performanța prefectului Tasnadi Szilard, la mâna lui Tișe

Funcțiile din teritoriu au fost împărțite între cele trei partide din noua alianță.

Este vorba de posturile de prefecţi, subprefecţi, şefi de agenţii.

Din cele 42 de funcții de prefect, PSD va numi 21 de oameni în timp ce PNL va numi 17 iar UDMR va numi 4 prefecți. Potrivit unor surse politice citate de hotnews.ro, acolo unde un partid deține șefia Consiliului Județean va numi pe linie prefecții și șefii de deconcentrate. Aceasta înseamnă că la Cluj, prefectul UDMR Tasnadi Szilard ar trebui schimbat. Liberalul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, nu este foarte sigur dacă va fi sau nu înlăturat prefectul UDMR.

„Schimbarea unui prefect trebuie făcută după o analiză concretă a activității lui, nu pentru că este maghiar.

Ca atare, orice discuție pe această temă trebuie să aibă la bază criteriile de performanță și competență”, a declarat recent, pentru Ziar de Cluj, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Șeful județului a precizat că deocamdată nu s-a făcut nicio analiză a activității prefectului UDMR.

În martie 2021, numirea unui prefect UDMR al județului Cluj, agita apele în PNL.

Primarul Emil Boc acuza conducerea PNL, mai exact pe fostul lider al partidului, Ludovic Orban, că a făcut „un gest de sfidare fără precedent” la adresa organizației PNL-iste din Cluj, acceptând în negocieri ca postul să revină UDMR.

​„E fără cuvinte.

E un gest de sfidare fără precedent al conducerii PNL față de organizația Cluj.

Am fost președinte al partidului 7 ani de zile, dar niciodată Clujul n-a fost umilit astfel și niciciodată nu am umilit vreo organizație care a avut rezultate.

Clujul, că le place unora, că nu le place, a adus cele mai multe voturi în zestrea generală a PNL la toate alegerile. Organizația care aduce cele mai multe voturi e umilită. Conducerea centrală a partidului ne-a sfidat. S-au trecut niște linii roșii. Nemulțumirea este generală față de această sfidare”, declara primarul Emil Boc, în martie 2021, la Napoca FM.


Adauga comentariu