Boc taie din trotuare ca să facă loc maşinilor. Din 15 iunie, încă un şantier în centrul Clujului.

Primarului Emil Boc îi place din ce în ce mai  mult la radio. Cel mai probabil că, după ce clujenii, sătui de atâtea promisiuni, vor vota la un moment dat un alt primar, Boc va putea liniştit să aplice la un program de reconversie profesională în urma căruia ar putea deveni realizator de emisiuni. De ce spunem asta? Pentru că nu se explică altfel faptul că toate investiţiile şi activităţile primăriei sunt date în avanpremieră la emisiunile radiofonice pe unde se perindă marii liberali clujeni: Gheorghe Şurubaru, Dan Tarcea, Emil Boc şi, uneori, Ovidiu Cîmpeanu. 

Aşa cum au fost obişnuiţi clujenii, Emil Boc anunţă doar la radio şi numai la anumite posturi când ,unde şi cum se desfăşoară activitatea de amenajare a municipiului Cluj-Napoca. Joi, tot în cadrul unei emisiuni radiofonice  la unul dintre posturile locale agreate de primar, Emil Boc a anunţat că trotuarul de pe latura nordică a Pieţei Unirii, din faţa Consulatului Maghiar va fi îngustat cu până la un metru, în funcţie de recomandările specialiştilor.  

“Această latură va fi asfaltată modern. Avem în plan îngustarea trotuarului de pe latura unde se află Consulatul Maghiar cu 50 centimetri – 1 metru. Specialiștii vor calcula exact cât este nevoie pentru alinierea benzilor de trafic din zona Pieței Unirii cu cele care vin de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. Aţi văzut că atunci când veniţi de la Sora şi vreţi să mergeţi spre Memorandumului benzile se îngustează. Vrem ca pe viitor acolo să poată fi amenajată o bandă dedicată pentru mijloacele de transport în comun”, a afirmat Emil Boc.

Decizia de a tăia un metru din trotuar vine pe fondul discuțiilor privind banda dedicată de transport în comun pe ruta Mărăști- Mănăştur.

Specialiștii angajați de primărie vor trebui să rezolve o altă problemă, pe strada Moților, acolo unde nu va mai fi nicio bandă dedicată transportului în comun, iar traficul se va sugruma.

Comentarii

Dragos

19.05.2017 14:26

Dacă tot vine dl Boc cu argumente că trebuie aliniate benzile și trotuarele, atunci să aplice aceeași chestie și pe partea opusă, și anume să îngusteze strada acolo. Sunt două benzi acolo care nu se aliniază deloc nici cu Memo, nici cu 21 dec. Una din ele e cea pe care vin autobuzele dinspre mănăștur, una e cea folosită mai demult la virajul la stânga înspre pța Unirii. Această ultimă bandă nu mai are rost, se poate muta pe ea traficul de bus dinspre mănăstur, și restul să fie redat pietonilor.Pe locul rămas ar putea amenaja o bucată sănătoasă de spațiu verde, unde de ex s-ar putea planta copaci. Ce ziceți dle Boc, e echitabil raționamentul? Sau merge doar când argumentele sunt în favoarea idioțenilor pe care le aveți în cap?  

Adela Nemeti

19.05.2017 22:07

Propun desfintarea intregului trotuar incepind din fata Renel si pinâ la stopul din UNIRII ,nu de alta dar este o aglomeratie de nu poti trece, eventual o informatie ptr.ore de zbor si tarife pentru pietonii din acea zonâ.

Adam

20.05.2017 02:49

Il invit pe stimabilul nostru primar sa mearga pe jos din cand in cand, sa observe ca nu doar pe strada e aglomeratie ci si pe trotuare. Iar trotuarul pe care vrea sa-l ingusteze, e deja plin de pietoni. Da' ce sa faci, daca oamenii is fraieri si-s pietoni cand pot fi soferi nu?

phantom

22.05.2017 11:19

terminati cu prostiile...si in marasti sunt trotuare supraevaluate...daca noi ne dam cu masina trebuie sa avem drum,banda dedicata pt autobuze si pista de biciclete..locuri de parcare.cand vom ajunge ca Suedia vom largi trotuarele

Adauga comentariu