Boc se laudă cu peste 1.000 de locuri de parcare noi. Ar fi gata peste vreo doi ani

După ce vreme de cinci ani nu s-a mai construit niciun parking nou, acum conducerea Primăriei anunță că se vor face parkinguri pe bandă rulantă. În total se vor crea peste 1.000 de locuri noi de parcare și se vor desființa garaje din cartiere. Dacă se vor respecta termenele de execuție, în 18 luni ar trebui să fie finalizate patru parkinguri noi în cartiere.

Pentru construirea de parkinguri noi, acum se demolează garajele de pe Brateș.

“Din 30 și ceva, aproximativ 25 sunt desființate. Mai sunt vreo 7 sau 8. Se aplică celelalte proceduri legale acum de somare, de ridicare de către Primărie de pe domeniul public, potrivit regulamentului adoptat de către noi. Cu forța autorității publice se trece la demolarea lor pentru că este domeniul public și dacă nu se respectă somația și termenul dat, Primăria are mai mult de lucru. Trebuie să ia fiecare garaj, să ia bunurile și să le pună în custodie pentru că așa scrie în lege. Dacă există bunuri în garaj, acelea trebuie conservate o perioadă de timp pe cheltuiala proprietarului”, a declarat primarul Emil Boc, miercuri, la un post de radio local.

În ceea ce privește construirea de parkinguri noi, peste 18 luni ar trebui să fie gata patru astfel de parcări supraterane. Bineînțeles dacă nu vor intra în faliment constructorii, așa cum s-a întâmplat în cazul parkingului Negoiu.

“Aș vrea să fac o sinteză a principalelor parkinguri care se află acum în lucru. Astăzi, în materie de parkinguri, unde se desființează garaje: parkingul Mogoșoaia de la numărul 7-9, un parking de 278 de locuri, unde avem un contract de proiectare și execuție la pachet, cu contractul semnat în 14 august și termenul de execuție este de 18 luni. Deci, din 14 august 2018.
Pe Primăverii 8, am dat ordinul de începere a lucrărilor în 14 august. E un proiect care vizează construcția a 263 locuri de parcare. Termenul este tot de 18 luni de execuție și 3 luni de proiectare. Este o lucrare mai complexă.
Parkingul de pe Primăverii 20, în acest moment suntem cu contractul semnat, termenul de realizare a proiectului tehnic este 23 noiembrie 2018, după care avem 18 luni pentru execuție. Va avea în jur de 350 de locuri de parcare.
Parkingul Hasdeu pe care îl avem în construcție, data de 2 septembrie este termenul pentru predarea proiectului tehnic după care 18 luni este termenul de execuție. Este un proiect pe care îl avem în parteneriat cu Universitatea Babeș Bolyai”, a spus Boc.

Construirea parkingului Hasdeu a fost anunțată încă din 2012, când funcția de primar era ocupată de interimarul Radu Moisin. De atunci nu s-a făcut altceva decât să se tot semneze și anuleze acorduri între Universitatea Babeș Bolyai și Primărie.

Ultimul parking care a fost dat în folosință este Negoiu, a cărui construcție a durat nici mai mult nici mai puțin de cinci ani. Anterior parkingului Negoiu, s-a dat în folosință parkingul de pe Fabricii, în 2013. 

Adauga comentariu