Boc schimba foaia: Clujenii vor depozita deseurile pe baza de cartela. Cine nu se supune risca amenzi uriase!

Administratia locala a municipiului Cluj-Napoca are in plan obligarea cetatenilor sa utilizeze cartele de acces la punctele de colectare a deseurilor. Primii pasi in acest sens se vor face in doua cartiere din Cluj-Napoca, unde la punctele de colectare a deseurilor vor avea acces doar cei ce detin cartele eliberate prin asociatia de proprietari. 

Potrivit primarului Emil Boc, fiecare centru de colectare a deseurilor va avea patru pubele pentru tipurile de deseuri (plastic, sticla, metale, hartie si deseuri menajere), iar spatiul va fi ingradit pentru a permite accesul doar locuitorilor arondati la centrul respectiv de colectare. 

Consiliul Local Cluj-Napoca a votat un proiect de hotarare in acest sens, iar sanctiunile pentru cei ce nu respecta legislatia locala vor consta in amenzi intre 1.000 si 2.500 de lei. 

"In prima faza vom aplica acest sistem in cateva puncte gospodaresti situate in doua cartiere din Cluj-Napoca. In baza acestui proiect Politia Locala va putea aplica amenzi, insa in prima faza se vor da doar avertismente. Scopul nostru este cel de a preveni incalcarea legii si mai apoi cel de a-i sanctiona pe cei ce nu se conformeaza", a explicat primarul Emil Boc. 

Adauga comentariu