Boc s-a întors din America și a aberat 40 de minute despre roboți, slujbele viitorului și drone. De problemele REALE ale orașului când se ocupă?

Emil Boc e ridicol, însă nu realizează acest lucru, așa cum nici Nicolae Ceaușescu nu realiza. Cu siguranță, în ochii semidocților e tata lor atunci când vine și se laudă că a fost în America. Așa cum se lăuda și unchieșul din Răchițele când pleca în „Jermania” o lună în vizită și apoi le povestea cosașilor la întoarcere cum a văzut el betoane. 

Totuși, nu putem să trecem peste faptul că, timp de 40 de minute, Emil Boc a ABERAT pur și simplu despre vizita sa în America. De unde s-a întors cu tot felul de idei SMART, cu aplicații care vor schimba lumea, cu drone, cu slujbele viitorului în buzunar. 40 de minute, în fața unui moderator care mai avea puțin si adormea. 

Redăm doar câteva dintre mega ideile lui Emil Boc, cel care s-a întors de la Bastăn din America plin de idei inovative. Emil Boc, hotârăt să schimbe soarta Europei cu un val de inovație care va porni de la Cluj-Napoca. În rest, despre locuri de parcare, străzi, centuri ocolitoare, numai de bine.

„M-am întors acum o săptămână din SUA. Am fost în cadrul proiectului Future of Jobs pe care Primăria Cluj-Napoca, împreună cu centrul de cultură urbană l-a câștigat. Suntem singurii din Europa Centrală și de Vest care am reușit să câștigăm acest proiect, înseamnă o nouă dimensiune a viitorului slujbelor. Acest proiect va da pentru prima dată în România și Europa Centrală perspectivele slujbelor viitorului. În Cluj-Napoca, România și Europa. Am fost pe axa Boston-New York, de ce Boston? E recunoscut ca un puternic hub al inovării, am avut la Harvard întâlniri, la MIT. Vom implementa și la Cluj-Napoca, după modelul New Urban Mechanics din Boston, o variantă în care slujbele viitorului vor fi creionate. Cei din Boston au implementat o aplicație care le arată părinților unde e autobuzul școlar. O vom implementa și la Cluj. Am văzut multe proiecte la New York și Boston, proiecte care pot fi implementate și la noi. Vom prelua divizia de inovare urbană și o vom implementa și la Cluj. Deja ei discută despre taxarea roboților. Voi vă dați seama ce înseamnă 5G? de la o viteză de 16.9 MB la 1 GIGA pe secundă? Până acum erau conectați oamenii, acum vor fi conectate lucrurile. Există potențial de colaborare cu Boston, cu New York. 

Cel mai important, ei au un sistem prin care cetățenii dau note primarului, funcționarilor publici și departamentelor din primărie. Așa, eu ca primar pot să văd mereu fiecare departament cum stă, dacă cetățenii sunt mulțumiți de primar”, a fost o scurtă parte din cele scoase pe gură de Boc. Sincer, nu am avut răbdare să ascultăm în totalitate monologul, pentru că ne sângerau urechile. 

Adauga comentariu