Boc resuscitează așa-zisul proiect de suflet – patinoar pe Lacul Chios, cu șanse mari să rămână în moarte clinică

Adept al formulelor „se poate în aceste condiții” și „nimeni nu este lăsat în urmă, nimeni nu este abandonat”, primarul Emil Boc a anunțat, astăzi, într-o emisiune la un post de radio că nu a renunțat la ideea de a realiza un patinoar pe Lacul Chios. Ideea are cel puțin opt ani și a fost „emisă” prima dată de fostul viceprimar Anna Horvath. Ea a numit ideea drept proiectul ei de suflet. Ulterior, Boc a acaparat proiectul de suflet al Annei Horvath și l-a transformat în proiect de campanie electorală. Și așa a și rămas.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă Primăria are în plan amenajarea vreunui patinoar în oraș ținând cont de faptul că există unul singur la Cora, primarul a spus că modernizarea platoului Sălii Sporturilor ar putea include și un patinoar.

„Acum pe platoul de la Sala Sporturilor care se face vom avea pentru perioada de iarnă posibilitatea amenajării unui patinoar. Dacă bine îmi amintesc este o zonă care se pretează la așa ceva și evident că o vom include acolo cu posibilitatea de realizare de patinoar și vom ține cont și în celelalte proiecte pe care le avem să creăm facilități pentru patinoar”, a declarat Boc.

Nu a ratat ocazia să aducă în discuție și ideea „antică” și prăfuită de a face patinoar pe Lacul Chios. Bineînțeles că în viitorul apropiat nu se va face niciun patinoar pe lac, dar de dragul vorbelor, Boc a pomenit din nou despre acel proiect.

„Eu nu am abandonat ideea pe care o consider ușor de făcut. Mai trebuie doar punerea de acord cu Comisia de Monumente Istorice. În Parcul Central, pe Lacul Chios a fost tradițional patinoar în Cluj-Napoca. Acum cei care spun că nu va avea aspect estetic că coolerele acelea pentru gheață ar strica design-ul ansamblului istoric din Parcul Central, dar dacă judecăm deschis, rațional cred că cu tehnologia de astăzi, cu știința pe care o avem și cu modalitățile de camuflare nu cred că nu putem găsi o soluție să nu se facă. Eu nu sunt adeptul formulei „nu se poate”, eu sunt adeptul formulei „se poate în aceste condiții”, a conchis primarul.

Să ne reaimintim că în ianuarie 2017, Boc promitea patinoar pe Lacul Chios și alocarea de bani pentru acest obiectiv. Ideea a fost repede îmbrățișată și de viceprimarul Dan Tarcea.

„Dacă ţin minte corect sumele, sunt prevăzuţi în buget pentru amenajarea patinoarului 3,5 milioane de euro. Dorim să cumpărăm nişte plăci plutitoare, pe care se poate amenaja patinoarul, dar care pot fi folosite şi ca podium, pentru organizarea unor concerte pe lac, sau ca terase. Este un sistem care funcţionează cu succes în ţările nordice", declara Tarcea în ianuarie 2017.

Însă acest proiect nu s-a mai materializat deoarece nu a primit aprobarea Comisiei de Monumente, astfel că s-a luat în discuție găsirea unui alt loc. În acest sens Consiliul Județean a donat Primăriei un teren lângă Cluj Arena. 

“Propunerea a venit în urma discuției din Comisia Tehnică de Urbanism pentru a regândi amplasamentul patinoarului din Parcul Central și ideea propusă de specialiști a fost aceea de a se renunța la amplasamentul de pe lac, care ar crea inconveniente estetice și la reconfigurarea întregii zone a locului de joacă, inclusiv la crearea unui patinoar pe întreaga suprafață de pe actualul loc de joacă și de pe suprafața care a fost transmisă în proprietate publică de către Consiliul Județean. Va urma o dezbatere publică și vom vedea care dintre cele două alternative – pe lac sau întreg spațiul de lângă stadion să fie folosit inclusiv pentru patinoar”, spunea Emil Boc, în august 2017.

Adauga comentariu