BOC, reacție acidă la adresa lui Orban: „Nu e normal ca președintele partidului să se comporte ca lider al Opoziției. Este o chestiune internă pe care o vom tranșa la Congres!”

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a înregistrat o reacție dură la adresa lui Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților. 

Întrebat dacă criza politică va avea urmări asupra alegerilor din cadrul Partidului Național Liberal din 25 septembrie 2021, Emil Boc a susținut că noul președinte de partid va da mai multă coerență guvernării, iar situația lui Ludovic Orban va fi „tranșată” la Congres. 

Boc l-a acuzat pe Orban că s-a transformat în „lider al Opoziției”. 

„Din punctul meu de vedere, șansele premierului de a le câștiga rămân intacte. 

Va câștiga președinția Partidului Național Liberal. Și va da o coerență actului de guvernare și de conducere a partidului. 

Nu e normal ca președintele partidului, Ludovic Orban, să se comporte ca lider al Opoziției. 

Practic, în toată această perioadă, domnia sa s-a comportat – emite acte, decizii, afirmații - ca și lider al Opoziției la propriul Guvern pe care ar trebui să îl susțină. 

Nu este corect și nu este fair-play cu munca miilor de membri de partid din PNL care muncesc în fiecare zi pentru Partidul Național Liberal. 

Aceasta este o chestiune internă pe care o vom tranșa noi în 25 septembrie la Congres”, a transmis Emil Boc în cadrul unei intervenții telefonice la un post local de radio. 

PNL Cluj îl susține pe Florin Vasile Cîțu pentru șefia partidului.

În schimb, organizația PNL Bihor, condusă de Ilie Bolojan, a susținut moțiunea liderului PNL, Ludovic Orban pentru candidatura la șefia partidului.

Clujul va avea un număr de 173-175 de delegați la Congresul PNL din septembrie.

Din delegația care va reprezenta PNL Bihor la Congresul Național din 25 septembrie vor face parte 192 de delegați.

 

Adauga comentariu