Boc promite că stațiile rurale de transport în comun din Cluj se vor moderniza cu un milion de euro

Ziar de Cluj a fost primul care a sesizat că stațiile CTP din Cluj-Napoca sunt rurale și mizerabile. Am prezentat numeroase cazuri, iar acum primarul Emil Boc promite că 30 de stații vor fi modernizate cu aproape un milion de euro, fonduri bugetare.

Prezent astăzi la obișnuita emisiune radiofonică, la care le spune bancuri clujenilor în fiecare zi de joi, lui Emil Boc i-a fost reamintită starea deplorabilă a stațiilor de transport în comun. Într-un Cluj care se mândrește cu troleibuze, autobuze și tramvaie moderne, stațiile sunt, multe, rămase la nivelul anilor 90, fiind amenajate doar cu bănci răpciugoase de lemn între panouri jalnice de plexiglass. În multe stații CTP nici măcar nu există refugii, doar o plăcuță care semnalizează unde oprește autobuzul.

„Da, au dreptate! Au dreptate! Am spus că oamenii au dreptate, 30 de stații sunt acuma prinse în proiect de modernizare, cu aproape un milion de euro bani prevăzuți în buget, se pregătește documentația de modernizare a lor și pleacă la drum.

Am sesizat și eu acest lucru, încă de la începutul anului am dat dispoziție să centralizeze, să facă documentele tehnice, să pregătească caietul de sarcini. Am analizat dacă e mai bine să le dăm în concesiune, dar se pare că nu e mai avantajos, astfel încât le va moderniza Primăria. Aveți dreptate aici”, a precizat edilul.

Putem numai să sperăm că promisiunea primarului va deveni realitate și că realitatea nu va însemna doar o spoială a ceea ce avem deja.

Adauga comentariu