Boc proclamă câștigată bătălia „parc contra blocuri” în zona Expo Transilvania. Războiul în Cluj a fost însă pierdut

Emil Boc a declarat astăzi, la un post de radio local, că a câștigat bătălia „parc contra blocuri” în zona Expo Transilvania, care va fi revitalizată, unde clujenii vor avea un parc și un parking, și nu blocuri de 10 etaje, cum ar fi dorit dezvoltatorii imobiliari.

Bătălia Expo Transilvania înseamnă însă doar o redută câștigată, fiindcă războiul, la Cluj, a fost pierdut, municipiul fiind, în ultimul deceniu, sub asaltul constructorilor care au ocupat orașul cu blocuri între blocuri și între case.

Ocupația imobiliară a distrus la Cluj nu doar parcurile, ci și traficul, care a fost sufocat de mașinile locuitorilor din noile ansambluri de blocuri.

Întrebat ce înseamnă revitalizarea zonei Expo Transilvania, Emil Boc a precizat:

„Înseamnă parc și nu blocuri! Asta s-a dorit acolo, să se facă blocuri de 10 etaje în locul parcului. Acolo va fi un parc cu destinație sportivă, la capăt, acolo, în zona IRA, va fi și un parking amenajat, se vor amenaja și străzile din preajmă și vom avea o expropriere unde e parcarea aia de la Expo Transilvania, care nu e a noastră, a Primăriei, este privată, oricum expropriată ca să facem în continuare parc acolo. Pavilioanele Expo nu sunt ale noastre, terenul este al nostru. Pavilioanele sunt ale Camerei de Comerț. Ei dacă și le vor moderniza, foarte bine, treaba lor, alea sunt ale lor, noi nu avem interferență cu ele, dar terenul aparține Primăriei și vom face parc acolo, pentru că oamenii așteaptă, cei din Mărăști, și o oază cât mai aproape de blocurile respective.

Eu mă bucur că, în final, am reușit să câștig toate bătăliile acestea administrative, ca acolo să se facă parc și nu blocuri! Nu a fost ușor! De vreo 5-6 ani m-am tot bătut pentru această temă, de fapt, e de vreo 10 ani toată bătălia asta, blocuri contra parc. Până acum am câștigat și mă bucur că în instanțele clujene se gândește, se respiră în sensul legii viziunea despre oraș. Adică, ceea ce gândesc experții nu se lovește de un zid juridic, pentru că știți că drumul spre iad e pavat cu intenții bune. Și m-am bucurat de fiecare dată să văd că deciziile sunt corecte.”

Până și această mică bătălie pe care Emil Boc o proclamă câștigată ar putea avea un iz imobiliar. Revitalizarea zonei Expo Transilvania, prin amenajarea unui parc modern și a unui parking, va crește valoarea apartamentelor din blocurile din zonă. Apartamente, până acum, mai puțin căutate, așadar mai ieftine, tocmai datorită dezastrului din cartier.

Adauga comentariu