Boc plânge de mila clujenilor cu lacrimi de levigat

Subit, pe primarul Emil Boc l-a cuprins spaima că ar putea muri clujenii din cauza gunoaielor care ar rămâne în stradă dacă se închide rampa temporară de deșeuri de la Pata Rât. Asta, după ce din 2009 încoace i s-a tot spus că poluarea de la rampă este periculoasă pentru populație, dar nu s-a arătat, în mod public, îngrijorat de această situație. Mai mult, în urmă cu câțiva ani “s-a spălat pe mâini cu levigat” și i-a pasat groapa de gunoi finului Alin Tișe, adică Consiliului Județean, întocmai ca Pilat, atâta doar că edilul șef poate fi supranumit Pilat din Levigat.

La ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, de joi, Boc a avut o ieșire nervoasă după ce Ioan Burj, directorul Gărzii de Mediu Cluj a propus suspendarea autorizației de mediu a RADP, ceea ce ar duce la interzicerea depozitării la rampă. Această idee a fost vehiculată ca soluție la oprirea incendiilor repetate de la Pata Rât. La nervi, primarul a băgat și niște dume emoționale despre o posibilă moarte a clujenilor dacă ar rămâne gunoaiele în stradă.

“Aș vrea să știți că reprezentați fiecare cetățean român. Deciziile dumneavoastră pot afecta viețile clujenilor în manieră decisivă. Fac apel la decență, la respectarea legii. Acest județ, până în acest moment, a reușit să facă față la toate complicațiile, prin a sta la aceeași masă în interes public. Nu în interes de partid sau «lasă-l că îl ardem pe Boc» și cu asta am rezolvat problema. Când moare primul om în Cluj din cauza gunoaielor rămase în stradă cine va răspunde? Aș vrea să știu asta. Dumneavoastră dați satisfacție unei comenzi politice că așa vă cere superiorul. Gândiți-vă ce poate însemna pentru cetățeanul de rând. Cer anumită decență. Nu mai este capacitate la Oradea să ne primească gunoaiele. 400 de tone pe zi. Ce să le duci pe timpul verii la Oradea? Chiar așa inconștient sunteți? Să faceți asemenea propuneri? Când faceți propuneri vă rog să aveți eleganța să le analizați și să vedeți dacă aceste lucruri sunt posibile. Să nu mă luați de fraier că nu sunt de ieri sau de astăzi să nu înțeleg ce se întâmplă în viața publică. Înțeleg jocul politic până la limita când se pune viața și sănătatea oamenilor în joc. Garda de Mediu propune suspendarea, după aceea Dumnezeu cu mila. Soluția nu e să aruncăm în aer tot”, a spus Boc.

Poate dacă nici Boc nu s-ar fi spălat pe mâini cu levigat și nici Tișe nu ar fi dat vina pe alții pentru întârzierea finalizării Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, acum am fi avut rampă ecologică de deșeuri nu o bombă de poluare, care ia foc sau i se dă foc periodic, cu o frecvență de un incendiu la una sau două săptămâni.

Comentarii

Nicu

07.05.2018 06:10

Ramai uimit de cum le intoarce, adica mizeria de acolo, provocata tot de ei, e cauzata de Guvern, de garda de Mediu, de oricine altcineva, dar nu de ei, iar altii, nu ei, vor fi vinovati ca vor muri oameni. Oare cat mai tin gogosile astea, oare clujenii cat mai inghit incompetenta, coruptia, ipocrizia gastii Boc- Tise? 

Adauga comentariu