Boc: ”Piețele din Cluj-Napoca NU se închid. Tarabele vor fi mutate în exterior”

Primarul Emil Boc a anunțat că piețele din Cluj-Napoca vor rămâne în continuare deschise, doar că tarabele vor funcționa în exterior. În acest fel producătorii locali vor putea în continuare să își vândă produsele.

”Pe parcursul zilei de ieri am avut discutii cu Premierul Ludovic Orban, cu Prefectul județului Cluj, cu DSP cu DSV, cu administrarea piețelor și vreau să știți că priețele din municipiul Cluj-Napoca vor rămîne funcționale. Este adevărat, nu vor putea funcționa în regim de interior, dar toate cele cinci piețe aflate în administrarea Primăriei, Zorilor, Hermes, Grigorescu, Florilor și Ira vor funcționa în regim deschis. Vor fi amenajate standuri pentru producători afară. pentru ca producătorii care vând în piețe să aibă în continuare locația asigurată. Săptămâna viitoare vremea va fi mai bună și se va putea vinde afară. Vom căuta împreună cu colegii mei soluții pentru situația în care vremea se înrăutățește”, a declarat primarul Emil Boc.

În Piața Hermes sunt 30 de producători, în Piața Zorilor sunt 15 producători, în Piața Grigorescu 16 producători, în Piața Flora 30 de producători și în Piața Ira peste 40 de producători.

De asemenea, primarul a anunțat că piețele volante vor di extinse. Piața volantă de la Sala Sporturilor va funcționa marți, vineri și sâmbătă după programul 10:00-17:00, iar joi piața volantă va funcționa în Gheorgheni în parcarea de la capătul liniei 3. 

În ceea ce privește piețele private din Piața Mihai Viteazu și Piața Ion Meșter, Primăria va acorda sprijin administratorilor pentru a funcționa în condițiile în care le vor obține de la DSP:

Adauga comentariu