Boc obligă bolnavii să parcheze pe Moților, începând cu luna noiembrie: „Mașinile să se mute la parkingul de la Primărie”

Mașinile nu vor mai putea parca pe strada Republicii, începând cu luna noiembrie. Parcarea era folosită în special de bolnavii de la Oncologie. 

CITEȘTE ȘI: Boc elimină locurile de parcare folosite de bolnavii de la Oncologie

“Avem propunerea aceea de pe Republicii de a crea două benzi la urcare și una la coborâre. Se va face. Începând din noiembrie, acest lucru va fi funcțional. Ce vom realiza? Vom descongestiona foarte mult Piața Blaga prin blocajul care există la Oncologie. Sunt vreo 14 locuri de parcare cu plată care se desființează. Mașinile se pot muta în parkingul de la Primărie unde în fiecare dimineață sunt între 50 și 250 de locuri libere. Practic, eliminăm un blocaj major din Piața Blaga pentru că de multe ori virajul la dreapta pe Creangă e blocat din cauza situației de la Oncologie unde trebuie să avem înțelegere pentru cei care vin și lasă bolnavi, vin și iau bolnavi. Trebuie să le dai un minim loc să coboare și să urce. Având două benzi flexibilizăm puțin zona și cei care merg înainte pot merge fără probleme pe Republicii”, a declarat Boc, în cadrul unei emisiuni radio. 

Parkingul de la Oncologie se face în același timp cu metroul
Cum era de așteptat, mult promisul parking de la Oncologie nu se va mai face în viitorul apropiat. Vina este exclusiv a Ministerului Sănătății, susține Boc. „Cu parkingul de la Oncologie suntem blocați de Ministerul Sănătății de peste un an de zile. Ministrul Sorina Pintea susține proiectul, dar spune că are blocaje în minister. Mi-a promis că până la urmă hârtia va ajunge la domnia sa pe masă și o va trimite la Cluj”.

Adauga comentariu