Boc nu mai știe ce penibilități să inventeze: Se înființează Poliția Mirosului în Mijloacele de Transport în Comun

Probabil că Boc și Neag, cu toată gașca aceea de tăetori de frunză din Primărie s-au săturat să-și miroasă propriile bășini și vor să treacă la o diversificare, să-și pună nasul la dispoziția cetățeanului. Altfel nu-mi explic, de unde până unde, municipalitatea vrea să-i sancționeze cu amenzi usturătoare “pe călătorii care au haine murdare sau urât mirositoare și urcă în mijloacele de transport în comun. Aceștia “pot fi sancționați cu amendă între 100 și 200 lei”. “Cei care transportă alimente sau meteriale cu mirosuri neplăcute care deranjează călătorii, vor fi și ei sancționați, valoarea amenzii fiind aceeași. De asemenea, cei care arată semne obscene sau înjură sunt pasibili de amezi similare.”

Adică cei care-i înjură pe “don’șoarele de pension” care sunt “boacterii” lui Neag, care cică au față de aceștia „o atititudine jignitoare sau una insutătoare” “pot fi sancționați cu o amendă între 300 și 400 lei”. Iar dacă vi se pare că needucații lui Neag abuzează de ceea ce fac (mai ales față de minori și persoane în vârstă, după cum ne e plin ziarul de plângeri) și vă “amestecați” “în actul de control”, adică unde “nu vă fierbe oala” veți primi, de asemenea, o amendă cu aceeași valoare. Au ajuns sconsilierii locali “bodigarzii” neciopliților și needucaților lui Neag!

De acord, sunt chestiuni care trebuiesc reglementate în ceea ce privește conduita și civilizația în mijloacele de transport în comun. Dar nu începem cu beneficiarii, cu clienții, ci chiar cu cei care prestează, pe bani, servicii. Să se educe mai întâi angajații lui Neag, să se dea cu odicolon în rablele puse în circulație pe traseele de mâna a doua, apoi să se ceară civilizație și clienților.

Și cine stabilește calitatea mirosului cuiva care și-a plătit bilet și, conform legii, are dreptul să îl folosească? Deocamdată nu există o lege care să prevadă pedepse pentru ne-uzul săpunului (poate se inventează). Iar Compania de Transport Local este una publică – nicăieri în lumea aceasta un serviciu public nu are dreptul să-și selecteze, altfel decât prin bilet, deci nu prin miros, clienții.

Există boli care dau mirosuri neplăcute, indiferent de gradul de curățenie al celui bolnav – producem discriminare tovarășul liberal Boc? Discriminăm bătrânii, tovarășul liberal Boc – nu știu care a fost imbecilul care v-a vârât sub nas acest proiect de HCL, dar mare imbecil este! -bătrânețea are un miros specific, indiferent de cât săpun se folosește. Oricum discriminăm rromii de la Pata Rât, de ce să nu discriminăm pe toți cei care au un alt miros decât cel de spray cu care dai o dată și de ține 48 de ore? Igiena ține de miros? Să puneți și o zvastică ca siglă la Compania de Transport Public, prostanilor!

Și, orice hipster hipersensibil va începe să urle, semnalând că-i caz de amendă, dacă nu-i miroase a inorog și ponei roz? Și cine aplică sancțiunea? Sau, de la implementarea acestei imbecilități, controlorii de bilete vor fi dotați cu “adulmecometre”, sau își vor folosi propriul nas? Dar dacă cel acuzat că miroase neplăcut acuză, la rându-i, că cel care-l controlează este un nespălat, cine va avea dreptate?

Da, cerșetorii trebuie să dispară din mijloacele de transport în comun – de fapt, ei trebuie să dispară de pe străzile municipiului, dacă Poliția bonțideană, mult prea bine plătită și-ar face datoria. Dar nu și-o prea face și atunci venim cu imbecilități.

Da, cei care lasă mizerie în autobuze trebuiesc sancționați, dar la fel și cei care flegmează pe stradă. Pe cine amendăm, noi, clujenii, că municipiul nostru este cel mai plin de praf municipiu, cu un aer atât de poluat încât suntem pe locul II național – și nu poveștile cu pești despre cel mai curat aer din Galaxie, la care toți papagalii au dat like și share, iar presa de plecăciuni la portofele le-a preluat să răspândească fake news.

Din neputință se inventează chestii de nișă, imbecilități drăguțe cau buchet de frezii proaspete ce zac la ghenă, să pară că are activitate și Emil Boc și vine în întâmpinarea cerințelor clujenilor. Citeștește prea mult Facebook, Șefu’, sau persoana care-i vine cu imbecilități la propus!

A câștigat Emil Boc alegerile promițând Poliția Mirosului în Mijloacele de Transport în Comun? Nu. Le-a câștigat cu niște promisiuni pe care nu le-a onorat și nu e capabil să le onoreze, așa că vine cu ieftinătăți din acestea, de hipster, să ia ochii.

Penibil!

Adauga comentariu