Boc: „Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat la Cluj”. Copiii de pe străzile Perlei și Rubinului merg la școală pe jos pentru că autobuzele școlare nu intră în noroi

În cartierul Dâmbul Rotund, străzile Perlei și Rubinului au rămas tot fără asfalt și utilități, deși în 2017, Primăria promitea modernizarea lor. Se pare că asfaltul este potrivit doar pentru străzile din centru, în timp ce locuitorii din cartierele mărginașe stau la mila Primăriei. Deși sloganul preferat al lui Emil Boc este „Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat la Cluj”, iată că unii cetățeni au fost uitați.

În urmă cu patru ani, Ziar de Cluj scria despre condițiile de Ev Mediu în care trăiesc clujenii de pe străzile Perlei și Rubinului. Atunci vă arătam că asfaltul lipsește cu desăvârșire, oamenii beau apă din fântână din cauză că nu sunt racordați la rețeaua de apă potabilă și canalizare.

Citește și:

Pe străzile Perlei și Rubinului, ca în Evul Mediu. Oamenii nu au fost racordați niciodată la rețeaua de apă curentă și beau apă din fântână

În 2017, conducerea Primăriei le promitea cetățenilor includerea celor două străzi în programul de modernizare din acel an. Bineînțeles că acest lucru nu s-a întâmplat. În 2021, din nou li s-a promis că Perlei și Rubinului vor fi incluse în programul de modernizare a străzilor. 2021 e pe final și străzile sunt la fel.

Oamenii spun că sunt tratați ca niște cetățeni de mâna a doua, deși au cerut de nenumărate ori repararea străzii și racordarea la utilități.

“După cum bine probabil intuiți și dumneavoastă, nu s-a schimbat absolut nimic. Ce s-a schimbat de fapt e că a venit pandemia și comunitatea (tratată precum niște cetățeni de mâna a doua) din zonă nu are în continuare utilități de bază și la condiții decente de deplasare.

Am cerut în nenumărate rânduri asfaltarea drumurilor, poate nu ca în centru, unde se sparge și reasfaltează o dată pe an, dar măcar o dată să apucăm să vedem și noi asfalt pe aceste 3 străzi.

Străzile arată ca după bombardament, la fiecare ploaie copiii sunt nevoiți să meargă la școli pe jos prin noroaie pentru că ¨nu pot veni autobuze școlare pe străzi neasfaltate¨. E vina noastră că trebuie să umble prin noroaie?

De asemenea, am fost mințiți și amânați că străzile sunt ¨prinse în programul 2017, apoi 2021¨ și acum iar suntem amânați. Evident că nu se va lucra nimic în iarna asta, dar am vrea să vedem măcar ingineri venind la măsurători și pregătind asfaltarea de la primăvară. Facem ce trebuie, cedăm din teren la stradă, doar să avem utilități ca în secolul XXI și asfalt în fața curților.

Ca să vadă lumea cum se trăiește în 2021 în orașul premiat UNESCO, atașez și 3 poze reprezentative pentru ceea înfruntăm zilnic. Și am avut bunul simț să nu fac pozele după ploi, când gropile se transformă în tranșee în care ne blocăm mașinile și încălțămintea”, ne-a transmis un locuitor din zonă.

Adauga comentariu