Boc, mesaj către nevaccinați: „Nu mai văd argumente pentru cei care încă nu s-au vaccinat să mai stea reticenți”

Primarul Emil Boc le transmite clujenilor care încă nu s-au vaccinat că nu mai au niciun argument pentru care să mai amâne vaccinarea. Cei care au așteptat până acum au putut să vadă că nu există niciun fel de efecte majore. 

„Avem o rată mare de vaccinare plus cei care au trecut prin boală. Ne apropiem de un procent de 60%. Se vaccinează lumea în continuare, nu într-un ritm alert, oricum au rămas mult mai puțini cei care trebuie să se vaccineze în raport cu cei care s-au vaccinat. În continuare fac apel la cei care nu s-au vaccinat să ia decizia vaccinării pentru că dacă au așteptat să vadă ce se întâmplă cred că este relevant. Nu produce niciun fel de probleme majore vaccinul. Este cea mai sigură cale de a preveni îmbolnăvirile majore și dacă Doamne ferește te lovește de varianta Delta dezvolți o formă foarte ușoară și nu complici nici starea ta de sănătate și nici nu pui presiune pe sistemul medical. Nu mai văd argumente pentru cei care încă nu s-au vaccinat să mai stea reticenți”, a declarat primarul Emil Boc.

Primarul este conștient că oamenii nu pot fi obligați să se vaccineze, însă crede că dacă se discută cu cei nehotărâți și li se prezintă argumente aceștia nu mai au motive să nu se vaccineze. 

„Democrația are și dezavantajele ei. Nu poți să îi obligi pe oameni să facă ceva cu forța. Libertatea nu este gratuită. Ea vine însoțită de responsabilități în democrație, și dacă cetățenii nu sunt responsabili se poate ajunge la complicații și la probleme. Noi în Primărie de la o discuție inițială când aveam sub 40% dorință de vaccinare, la ora asta avem 70% din personalul din Primărie vaccinat. A fost o muncă de echipă, am discutat cu fiecare fără să impunem obligativitatea. Se poate dacă se discută cu oamenii și dacă se prezintă argumente”, a mai declarat Boc.

În ultimele 24 de ore la Cluj-Napoca s-au vaccinat 636 de persoane. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 25 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj.

Adauga comentariu