Boc a mai găsit un magnet electoral: Consiliul Consultativ pentru Tineret. Vrea să implice tinerii în luarea deciziilor care îi vizează

După bugetarea participativă, după decizia de a ține în viață Napoca Termoficare SA, după organizarea Untold și multe altele, primarul Emil Boc a mai descoperit o găselniță cu tentă electorală: vrea să înființeze Consiliul Consultativ pentru Tineret, prin care, chipurile, tinerii să fie întrebați și consultați cu privire la dezvoltarea orașului. Dacă se va întâmpla ca în cazul bugetării participative este clar că vorbim doar despre un magnet electoral. În cazul bugetării participative, din zeci de proiecte aprobate pentru finanțare și punere în practică, doar câteva au fost și implementate.

În ședința de Consiliu Local de astăzi va fi supus votului un proiect de hotărâre privind înființarea Consiliului Consultativ pentru Tineret (CCT). Scopul CCT este de a consulta tinerii din municipiul Cluj-Napoca și de a stimula participarea acestora la formularea politicilor publice.

Sunt considerate tinere, persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani. Activitate de tineret înseamnă „orice formă de acțiune organizată în scopul îmbunătățirii condițiilor necesare integrării socio profesionale a tinerilor, conform necesităților și aspirațiilor acestora”.

„CCT funcționează pe baza dialogului structurat în ceea ce privește elaborarea monitorizarea politicilor publice în domeniul tineretului la nivel local. Municipiul Cluj-Napoca prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică și Biroul Programe Culturale și pentru Tineret din cadrul Serviciului Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale, va sprijini acțiunile și activitățile de tineret în limitele resurselor disponibile, va asigura participarea tinerilor la luarea deciziilor care îi vizează și va susține implicarea tinerilor în formularea politicilor publice și a programelor destinate acestora”, scrie în proiectul de hotărâre.

Conform proiectului de hotărâre, obiectivele CCT sunt:

  • identificarea nevoilor tinerilor din comunitatea clujeană și promovarea unor soluții în vederea satisfacerii nevoilor acestora;
  • promovarea viziunii tinerilor din comunitatea clujeană în procesul de luare a deciziilor la nivel local;
  • monitorizarea și evaluarea periodică a Strategiei de Tineret a municipiului Cluj-Napoca;
  • promovarea dialogului între generații;
  • utilizarea dialogului structurat în ceea ce privește elaborarea și monitorizarea aplicării politicilor publice în domeniul tineretului la nivel local, prin cunoașterea și evaluarea constantă a nevoilor reale ale tinerilor.

 

Adauga comentariu