Boc le face pensionarilor zonă de adrenalină în aquapark și le dă bilete gratis. Primarul spune că nu e proiect electoral

Primarul Emil Boc tocmai ce a anunțat că în viitorul aquapark se vor da bilete gratis pentru persoanele nevoiașe și pentru pensionari. Nu a explicat însă ce este zona de adrenalină pentru seniori, despre care a vorbit în ședința de Consiliu Local și cum se vor distra pensionarii în acel sector. I-a asigurat pe clujeni că sub nicio formă această investiție nu este un proiect electoral.

Pentru construirea aquaparkului din cartierul Gheorgheni, Primăria Cluj-Napoca vrea să facă un parteneriat public-privat. Valoarea investiției este de aproape 200 milioane lei, iar administrația publică locală nu dispune de acești bani. Deocamdată Boc vrea să ia un credit de 400 milioane lei pentru construirea Centrului Cultural Transilvania.

La aquapark opţiunea principală e de a se face un parteneriat public-privat, să vină un investitor care va plăti o redevenţă, din acei bani noi vom putea acorda bilete pentru cei cu venituri reduse, pentru pensionari să poată şi ei avea acces la aquapark. Terenul va fi concesionat investitorului pe un anumit număr de ani, el vine şi face investiţia, îşi va recupera din preţul biletelor, iar el plăteşte pentru acea suprafaţă de teren o redevenţă oraşului şi acea sumă de bani poate fi folosită pentru proiecte sociale, pentru a-i ajuta pe cei cu venituri reduse. Şi aici, va fi un număr de bilete cu caracter social ca să aibă acces şi aceşti oameni în aquapark”, a declarat Boc, la un post de radio local.

Primarul a ținut neapărat să precizeze că nu este vorba de un proiect politic sau electoral. Este doar o coincidență faptul că va da bilete gratuite pentru pensionari și că se agită să pună în mișcare această investiție cu un an înainte de alegerile locale.

“Nu discutăm în acest moment cu potenţiali investitori pentru că nu am trecut de fazele procedurale interne. Licitaţia va fi publică, transparentă, deschisă, pentru că ne interesează să avem cea mai bună ofertă cu putinţă. Deocamdată, mai avem de parcurs câţiva paşi tehnici până să se ajungă la declanşarea procedurii de licitaţie. Durata de construcţie propriu zisă durează doi ani. Acum se realizează studiul de fundamentare, se pregătesc celelalte documente, va fi o decizie în Consiliul Local, vom mai dezbate public acest subiect, nu este un proiect nici politic, nici electoral. Nu are legătură cu o anumită perioadă de timp. Vrem să îl facem temeinic pentru că este viitorul Clujului în joc”, a mai spus primarul.

Citește și:

După două ore de dezbateri, Boc & Co. au decis în ciuda opoziției cetățenilor: vom avea aquapark în Gheorgheni. Mănășturenii vor veni pe centura metropolitană, iar Armin van Buuren va mixa de pe King Cobra - VIDEO

sursa foto: archiexpo.de

Adauga comentariu