Boc, la doi ani de mandat – aceleași proiecte ratate și aceleași mărunțișuri bifate ca mari realizări

În curând se împlinesc doi ani din al patrulea mandat de primar al lui Emil Boc. Când este întrebat de jurnaliști care sunt relizările și care sunt eșecurile celor doi ani, edilul șef se eschivează și spune că mai sunt câteva săptămâni până la împlinirea termenului. Va recupera tot ce nu a făcut în doi ani?
Modernizarea Pieței Unirii, un proiect despre care se discută de aproximativ zece ani, este una dintre cele mai mari reușite ale primilor doi ani din actualul mandat al lui Boc. Cel puțin așa consideră el.

“Consider că modernizarea pieței centrale a orașului reprezintă una dintre cele mai mari reușite ale administrației, în primii doi ani de mandat. Poate niciodată nu se vede mai bine această reușită decât în această perioadă când au fost Zilele Clujului, când este Festivalul Internațional de Film Transilvania. Poți să spui că dacă te afli în centrul Clujului este ca într-un centru de capitală europeană”, a declarat Boc, miercuri dimineața, la un post de radio local.

Potrivit primarului, parkingul Negoiu este unul dintre eșecurile actualului mandat.

“O bilă neagră ar fi incapacitatea de a da în folosință parkingul Negoiu, deși el este finalizat de luni bune datorită problemelor legate de obținerea autorizațiilor finale din partea ISU și a structurilor statului, lucruri care din punct de vedere birocratic te opresc, dar legal nu ai cum să mergi mai departe pentru că e vorba de siguranță publică”, a spus Emil Boc.

Despre alte realizări și eșecuri a refuzat să vorbească pe motiv că mai este vreme până la împlinirea oficială a celor doi ani de mandat.

“Eu vă propun să facem o asemenea emisiune după expirarea celor doi ani de zile. Încă nu s-au împlinit doi ani de zile, mai este o lună pentru că preluarea oficială a mandatului este de la momentul depunerii jurământului, în jurul datei de 22-24 iunie. Deci, eu vă propun să facem o emisiune după împlinirea celor doi ani, cu bune, cu rele. Ca în orice viață administrativă, sunt lucruri care te mulțumesc, sunt lucruri care nu te mulțumesc. Aș vrea să ne concentrăm pe teme actuale, de astăzi”, a adăugat primarul.

Îi facem noi o trecere în revistă a rateurilor și micilor succese din acești doi ani de mandat.

Cetațuia  a rămas la fel, cu toate că avea în vedere modernizarea acesteia încă din mandatele anterioare. Nu s-a făcut nici teatru de vară, nu s-au reparat nici aleile. Singurul lucru care s-a reușit a fost cumpărarea unui imobil monument istoric. De ani de zile se poartă negocieri cu proprietarii terenurilor de pe Cetățuie, în vederea trecerii acestora fie în proprietatea, fie în administrarea Primăriei.

Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) și Centrul de Sprijinire a Afacerilor TEAM sunt alte două proiecte ratate. Termenul de finalizare a lor a fost depășit demult, drumul de acces este foarte greu de făcut din cauza alunecărilor de teren, iar ceea ce este mai grav e că pământul de sub TEAM o ia la vale.

Modernizarea Podului Garibaldi este tot în stand-by. Promisiunile există încă din mandatul anterior, dar faptele întârzie să apară. Același lucru se întâmplă și cu Centrul Cultural Transilvania, care ar trebui să fie construit pe locul fostei cazarme de pe bulevardul 21 Decembrie 1989. Nici acum, Primăria nu a găsit un investitor privat cu care să încheie un parteneriat în vederea realizării proiectului.

În acești doi ani, nu s-a construit niciun parking nou. Parkingul Negoiu despre care vorbește Boc este o mare bilă neagră pentru că trebuia dat în folosință de aproximativ trei ani. Deși este gata, nu poate fi dat în folosință din cauză că îi lipsesc avizele de la ISU.

Nici Parkingul Hasdeu nu a fost făcut, deși este pe lista de priorități încă din 2012.

Boc a promis 16 tramvaie noi, la început de mandat, dar nu au fost achiziționate. Poate până la sfârșit de mandat se va ține de promisiune.

Crearea unui patinoar pe Lacul Chios s-a aflat pe lista priorităților la început de mandat, dar nu a fost realizat. Pietonalizarea străzii Mihail Kogălniceanu a rămas nebifată, la fel și montarea turnurilor obelisc de la intrările în oraș.

Printre realizările primilor doi ani de mandat se numără următoarele: benzi dedicate pentru transportul în comun, desemnarea câștigătorilor pentru reabilitarea Turnul Pompierilor, încheierea lucrărilor de modernizare a Podului Traian (al căror termen de finalizare a fost depășit cu o jumătate de an), modernizarea pasajului subteran de la gară, începerea demersurilor pentru construirea unui parking pe strada Primăverii - Aleea Gârbău, crearea de locuri de joacă pentru câini, puncte gospodărești subterane, extinderea Sălii Polivalente și inaugurarea Bazei Sportive Gheorgheni.

 

Comentarii

Adela.

30.05.2018 16:28

Dl BOC și str.ION RATIU se află in centru ( paralelă cu P-ta UNIRII ) și este o rușine atit in ceea ce privește curătenia ( jegul se prelinge din tomberoanele de gunoi apartinind restaurantelor din zonă ) mașini parcate aiurea așa că distantza de la cer la pămint este ceea ce ne separă de " un centru de capitală europeană " ,probabil vă referiti doar la " casa din fatză " dar bucătăria de vară ,acareturile fac parte din gospodărie și un bun EDIL vede și gozul de sub preș cu ochii de soacră ...dacă vrea .

Adauga comentariu