Din oras

Boc inaugureaza reteaua Bike Sharing cu un mars

Cu o intarziere de peste doi ani si cu un stadiu al lucrarilor care a ajuns la 75%, Primaria Cluj-Napca inaugureaza, maine, sistemul de Bike Sharing.  Institutia anunta ca marea inaugurare va fi marcata de un mars al biciclistilor.

Bicicletele din proiectul Bike Sharing ar fi trebuit sa circule pe traseele din Cluj-Napoca, Apahida si Floresti inca din august 2013, insa termenul de finalizare a proiectului a fost amanat de mai multe ori. Initial, firma care a castigat licitatia, Viacor Engineering, avea ca termen de contract luna august 2013 pentru a termina cei 14 kilometri de piste si a pune in functiune cele 540 de biciclete, inchiriate gratuit in baza unor carduri.

Maine, Primaria Cluj-Napoca va pune in functiune reteaua de statii self-service si de inchiriere de biciclete, iar inaugurarea se va face in statia de biciclete de pe strada Splaiul Independentei. Reprezentantii Primariei spun ca va avea loc, cu aceasta ocazie, un mars de promovare si incurajare a utilizarii bicicletei ca mijloc alternativ de transport, in vederea imbunatatirii mobilitatii urbane.

Chiar daca Primaria pregateste marea inaugurare, la care cel mai probabil va lua parte primarul Emil Boc si se va poza pe una dintre biciclete, in deja cunoscutul stil populist, proiectul european este realizat in proportie de 75%. Asta, in conditiile in care termenul de implementare este decembrie 2015.

“A fost necesara revizia proiectului tehnic. Lucrarile la pista de biciclete pe zona localitatii Apahida sunt in intarziere, deoarece strazile aferente comunei Apahida sunt incluse intr-un proiect al Companiei de Apa Somes”, motiveaza Primaria Cluj-Napoca intarzierea lucrarilor.

Bicicletele vor putea fi inchiriate in baza unui card, emis de primaria clujeana, iar minorii sub 14 ani nu vor avea acces la sistem. Tot pe acest card se vor putea incarca si anumite sume de bani, pentru cei care vor dori sa se plimbe mai mult de o ora pe bicicleta.
 
Potrivit regulamentului de functionare, doar prima ora este gratuita, iar pentru restul esti nevoit sa platesti. Clujenii vor ajunge sa plateasca, astfel, 80 de lei pentru 12 ore de plimbat pe bicicleta, sau 30 de lei pentru sase ore. Sunt prevazute si amenzi: daca utilizatorul nu va returna bicicleta dupa 12 ore, va fi sanctionat cu 100 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *