Boc îl susține pe Cîțu: „Vă dați seama ce înseamnă schimbarea premierului? Harababură... NU are acoperire constituțională”

Emil Boc și-a arătat susținerea pentru prim-ministrul Cîțu. Fost premier, primarul din Cluj-Napoca a declarat că „întărirea” echipei guvernamentale prin remanierea unui ministru reprezintă un aspect firesc, oferind exemplul PNL-iștilor care l-au schimbat pe fostul ministru al Sănătății Victor Costache cu Nelu Tătaru. Însă schimbarea primului ministru ar presupune și căderea Guvernului: „Vă dați seama ce înseamnă schimbarea premierului?”, a susținut Emil Boc în cadrul unei intervenții.

Schimbarea premierului - neconstituțională

„Remanierea guvernamentală reprezintă un proces firesc în actul de guvernare. 

Și PNL, când a guvernat singur, a schimbat pe ministrul Costache cu ministru Tătaru în domeniul Sănătății, ca un proces firesc. 

Este vorba de o echipă guvernamentală care trebuie întărită în permanență în condiții de criză sanitară majoră. 

Solicitarea de a schimba premierul când faci o remaniere guvernamentală nu numai că NU are acoperire constituțională, dar are foarte multe probleme.

Ce precedent s-ar crea în societatea românească când de fiecare dată când premierul își exercită un drept constituțional de a remania un ministru, să schimbi întregul Guvern?!

Vă dați seama ce înseamnă schimbarea premierului? Înseamnă căderea întregului Guvern.

Zece-cincisprezece zile de harababură, în care trebuie din nou consultări cu partidele politice, nominalizarea unui alt premier, audiere de miniștri, propunere de noi miniștri, vot prin Parlament...

Între timp, ce se întâmplă cu țara? Ce se întâmplă cu paturile de la Terapie Intensivă, ce se întâmplă cu locurile de muncă ale românilor?”, a declarat Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Fostul premier Emil Boc, actual primar de Cluj-Napoca, a îndemnat la calm și unitate.

„Eu propun să stăm cu picioarele în apă rece, calm. 

Să vedem punctele care ne unesc, care sunt mult mai multe decât punctele care ne despart”, a adăugat Boc. 

Coaliția de guvernare este marcată de o criză majoră după ce liderii USR PLUS au cerut retragerea încrederii premierului Cîțu pentru „demiterea unilaterală” a ministrului sănătății Vlad Voiculescu.


Adauga comentariu