Boc este acuzat de Consiliul Civic că are în Primărie personal în EXCES, iar cheltuielile cu salariile sunt EXORBITANTE

Consiliul Civic Local îi transmite primarului Emil Boc că ar trebui să organizeze dezbatere online pe tema numărului de personal în exces și a cheltuielilor foarte mari cu salariile. În schimb, el este preocupat în continuare să împartă bani ONG-urilor. 

Potrivit datelor furnizate de către Consiliul Civic, Primăria Cluj-Napoca are un număr dublu de angajați comparativ cu Primăria Oradea, număr care însă nu se justifică. În special în această perioadă când Boc se plânge de o reducere a veniturilor colectate la bugetul local, ar trebui să fie adusă în discuție schema de personal și să se realizeze o restrângere drastică a acesteia. 

”Din datele culese reiese ca la Cluj-Napoca numarul de angajati este cu 563 peste cel din Oradea, adica cu peste dublu (la Cluj-Napoca-1095 functionari iar la Oradea-532 functionari). Perioada de pandemie ne-a dovedit ca serviciile publice au functionat bine si cu jumatate din personal, asa incat argumentul cu normativele de personal in raport cu numarul populatiei se sustine doar pentru cheltuirea banului colectat de la contribuabili. Pe acest considerent este firesc sa cerem Primariei Cluj-Napoca sa inscrie in calendarul dezbaterilor publice preconizate si problema numarului de angajati, a interconectarii bazelor de date, a simplificarii procedurilor de lucru, precum si restrangerea drastica a schemei functionale de personal”, transmite Consiliul Civic Local.

Consiliul Civic folosește propriile arme a lui Boc împotriva sa. Faptul că Boc se laudă că tehnilogizarea activității din Primărie, nu numărul mare al procedurilor care pot fi efectuate online, susține punctul de vedere al Consiliului Civic potrivit căreia se impune o restructurare a angajaților din Primăria Cluj-Napoca.

”La ce sunt bune zecile de aplicatii on line si la ce mai e buna faimoasa ANTONIA daca nu este in stare sa optimizeze si eficientizeze munca birocratica, sa reduca personalul desuet si costurile exorbitante cu salarii din banii publici ? Vazand organigrama stufoasa si numarul de angajati care genereaza costuri si birocratie pentru cetatenii Clujului, prima tema a dezbaterilor publice on line trebuie sa fie cea legata de numarul de pensonal in exces, de costurile cu salariile imense si de orientarea banilor spre investitii, sanatate, invatamant, sport, etc”, potrivti Consiliului Civic.

Cheltuielie cu salariile au crescut anul acesta deoarece au fost incluse sporurile pentru ”condiții periculoase și vătămătoare de muncă”

Primarul Emil Boc a recunoscut că majorarea bugetului alocat funcționării care în 2020 a ajuns la 211,9 milioane de euro este datorat sporurilor de 15%. 

“Sunt în principal sporuri aplicate de 15%, în condițiile prevăzute prin lege. Am fost obligați să le includem în buget”,  potrivit unei declarații a primarului Emil Boc de la începutul anului.

Ziar de Cluj a atras deja atenția asupra salariilor foarte mari pe care le au angajații din Primăria condusă de Boc. Veniturile acestora sunt mari, indiferent că vorbim despre portari, bucătărese, lenjerese, muncitori sau directori, viceprimari și primar. Boc câștigă aproape cât președintele Iohannis, iar viceprimarii au un salariu mai mare decât premierul Orban. Însă salariile sunt mari și pentru ceilalți angajați ai Primăriei.

Salarii uluitoare în Primăria Cluj-Napoca. Viceprimarii câștigă mai bine decât primul-ministru, iar portarii se apropie de 5.000 lei

 

 

Adauga comentariu