Boc elimină locurile de parcare folosite de bolnavii de la Oncologie

Primarul Emil Boc desființează alte locuri de parcare. Anul 2019 a fost anul parcărilor desființate în Primăria Cluj-Napoca. Sccopul a fost fluidizarea traficului, singura problemă fiind că ritmul de construcție a parkingurilor este prea lent pentru a acoperi parcările eliminate.

Citește și:

Spiridușul Boc bate din palme și apare bandă dedicată de pe Calea Florești până în Mărăști

Primarul Emil Boc a anunțat că se vor elimina locurile de parcare de pe strada Republicii. Acele locuri de parcarea erau folosite în special de bolanvii care vin la tratament la Spitalul de Oncologie. Scopul acestei măsuri este fluidizarea traficului prin crearea a două benzi la urcare pe strada Republicii.

”Pe Republicii pe partea stângă la urcare sunt vreo 14 locuri de parcare. Dacă acestea se vor desființa se pot face două benzi de urcare spre Republicii și astfel scapi de aglomerația teribilă care este dimineața la Oncologie. Rămâne o bandă la coborâre și două la urcare. Acelea sunt parcări fără abonament, la liber. Sigur că nu e bine, dar ce putem să facem? La ora 08:30 în parkingul de la Primărie sunt 222 de locuri libere de la Primărie. Când vor fi toate locurile pline în parcare, o să spun, într-adevăr nu avem locuri. Astfel că nu ține acest argument că trebuie să punem locurile de parcare în detrimentul traficului. Eu voi susține o asemenea măsură pentru fluidizarea traficului, dimineața blocajul este până în piața Lucian Blaga”, potrivit primarului Emil Boc.

Ca și alternativă, Boc le recomandă folosirea parcării de la primărie. Aceasta însă poate reprezenta o problemă pentru mulți bolnavi. Unii dintre ei nu pot să se deplaseze fără ajutor, astfel că trebuie să fie însoțiți, iar urcarea străzii Republicii, o stradă în pantă, poate reprezenta o problemă pentru mulți dintre ei.

”Acolo se crează un blocaj pentru că oamenii bolnavi care vin la tratament nu pot să fie grăbiți. Trebuie să le lași decența să coboare, dar nu poți lăsa mașina să staționeze pe bandă. Ai loc de parcare la primărie. Sunt 200 de locuri de parcare la primărie, ca să nu mai vorbim că la Polivalentă și la Cluj Arena sunt 750 de locuri de parcare. Mai sunt locuri de parcare în această zonă, iar la Plivalentă prețul e 1 leu pe oră. Trebuie să ne obișnuim să facem această deplasare de locul unde ne lăsăm mașina”, menționează Emil Boc.

Municipalitatea clujeană a eliminat locuri de parcăre din Gheorgheni, de pe strada Nicolea Titulescu, din Zorilor de pe strada Observator, acum urmează strada Republicii și Calea Florești. Emil Boc pare să creadă că orice loc fără abonament poate să fie desființat. Măsura această poate că ajută la dluidizarea traficului, dar mașinile care stăteau parcate pe stradă. acum au fost mutate pe trotuar, încurcând circulația pietonilor.  Dacă primăria ar reuși să construiască parkinguri în ritmul în care desființează parcările nu ar mai exista atât de multe mașini parcate pe trotuare.

Citește și:

Cartierele Clujului, tot mai neprietenoase cu pietonii. Mulțumim Emil Boc pentru parkingurile din cartiere! - FOTO

Adauga comentariu