Boc despre urbanismul din Cluj: „Noi suntem draconici aici la Cluj. De bine de rău am ținut sub control cât s-a putut”

Primarul Emil Boc susține că la Cluj a impus condiții „draconice” și nu a permis dezvoltarea imobiliară haotică de la Florești. Se pare că primarul Clujului are o mică amnezie și nu își amintește de zecile de blocuri din Bună ZIua și Borhanci care s-au aprobat fără a exista niciun fel de infrastructură: nici drumuri, nici creșe sau grădinițe. Boc vede doar gunoiul din ograda vecinului, fără să realizeze că și la Cluj s-a construit haotic ani de zile. 

„Aceste servicii trebuie să le faci acolo unde oamenii trăiesc. Și strada să fie asfaltată și portabilitatea să fie asigurată. Nu aprobi blocuri de blocuri de zeci de etaje și tu nu ai nici măcar o intrare. Cum sunt blocurile din Florești, de la capăt, de omoară toată viața din Grigorescu. Cum să aprobi așa ceva când știi că nu ai deversare de trafic ca oamenii aceia să iasă și să ajungă undeva, decât pe un drum de țară. Noi suntem draconici aici la Cluj. Fiecare proiect e măcelărit, adunat, măsurat, studiu de trafic. Noi la Cluj de bine de rău am ținut sub control cât s-a putut și cu instrumentele legale pe care le-am avut. Am avut probleme în Bună Ziua, am lărgit strada. Am făcut până la urmă lucrurile care trebuiau făcute”, a declarat Emil Boc la Napoca Live.

Dar cei care locuiesc în Borhanci și stau zeci de minute în trafic așteptând lărgirea unei străzi promisă de ani de zile, dar care nu se mai face? Sau cei din Bună Ziua care au o singură arteră principală unde se revarsă sute de mașini? Boc a oprit autorizațiile de construire pentru cele două zone abia când acestea erau deja sufocate de trafic. Desigur că la Florești sunt derapaje mult mai mari, însă Boc trebuie să vadă și ceea ce s-a făcut în propria sa curte înainte de a arunca cu pietre. 

Primarul Emil Boc este convins că o lege a zonei metropolitane va permite o dezvoltare unitară, astfel încât să nu se pune presiune doar pe Cluj-Napoca.

„Eu insist și bat cu pumnul în masă, în scaune, în scândură, în ce o fi. Dați-ne, domnule, odată Legea zonei metropolitane să putem gândi juridic obligatoriu ce se întâmplă în preajma marilor municipalități: și pe transport, și pe urbanism, și pe creșe și pe grădinițe”, a declarat Boc.

 

 

Adauga comentariu