BOC, despre susținerea lui Bolojan pentru Orban: „Bihorul este neutru. Susține în egală măsură amândoi candidații”

„Că a fost prima dată domnul Orban și și-a prezentat moțiunea? Va merge și domnul Cîțu, va prezenta moțiunea și același rezultat, probabil, va fi”, consideră Emil Boc, după ce organizația PNL Bihor, condusă de Ilie Bolojan, a susținut moțiunea liderului PNL, Ludovic Orban pentru candidatura la șefia partidului, în defavoarea lui Cîțu. 

„Bihorul este neutru. 

Nu este nici cu Orban, nici cu Cîțu. 

Susține în egală măsură pe amândoi candidații, să meargă în Congres să-și prezinte și fiecare candidat să voteze cum dorește. 

Asta este poziția Bihorului până la urmă. 

Că a fost prima dată domnul Orban și și-a prezentat moțiunea? Va merge și domnul Cîțu, va prezenta moțiunea și același rezultat, probabil, va fi. 

Pentru că asta a fost poziția exprimată de către Bihor. 

Eu am avut o intervenție și nu mai vreau să discut problemele de partid, pentru că lumea are prea multe probleme, mai importante decât ce spune X și Y din partid.

Asta-i treaba noastră internă”, a explicat Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

CITEȘTE ȘI: Bolojan alege diferit de Boc și Rares Bogdan și îl sustine pe Ludovic Orban

Cu o majoritate consistentă, PNL-știi bihoreni au votat duminică, în prezenţa preşedintelui PNL, moţiunea „Forța Dreptei” în baza căreia Orban va candida la Congresul din septembrie, în defavoarea candidatului Florin Cîțu. 

Organizația PNL Bihor este condusă de Ilie Bolojan, unul dintre cei mai influenți liberali din partid, care erau nehotărâți cu privire la candidatul căruia să îi acorde sprijinul la Congresul din 25 septembrie.

Chiar dacă initial Biroul Judeţean al PNL Bihor a decis să nu recomande delegaţilor la Congres susţinerea niciuneia din cele două candidaturi, a lui Ludovic Orban ori a lui Florin Cîţu, organizația condusă de Bolojan l-a susținut pe Ludovic Orban. 

Din delegația care va reprezenta PNL Bihor la Congresul Național din 25 septembrie vor face parte 192 de delegați.

Clujul în schimb a ales să susțină candidatura lui Florin Cîțu.

Primarul Emil Boc a fost printre cei mai puternici susținători ai lui Vasile Cîțu.

Clujul va avea un număr de 173-175 de delegați la Congresul PNL din septembrie.

CITEȘTE ȘI: Bolojan, bocul de care Clujul avea nevoie

 

 

 

 

 

sursa foto: flux24.ro

Adauga comentariu