Boc despre mirosul de gunoi: ”E prețul pe care îl plătim pentru că nu am stat cu gunoaiele în stradă”

După o săptămâna de tăcere cu privire la mirosul puternic de gunoi care a cuprins tot orașul, primarul Emil Boc le transmite azi clujenilor că acest miros este prețul pe care orașul îl plătește după cinci ani, timp în care au fost depozitate gunoaiele la rampa temporară a RADP de la Pata Rât. Clujenii ar trebui să fie mulțumiți că nu au rămas cu gunoaiele în stradă, mirosul de acum este un preț mic, le tansmite fără nesimțire primarul Boc, pe care l-au votat în proporție de 75%. 

”E vorba de următorul fenomen. Odată cu deschiderea noului centru Integrat de Management al Deșeurilor există obligația ca deșeurilor de pe rampa temporară ce a funcționat timp de cinci ani să fie transferată în noul centru. A fost o combinație nefericită de mai mulți factori, în primul rând atmosferici și pe de altă parte cantitatea foarte mare de deșeuri transferată și care a generat această situație extrem de neplăcută. Am convenit ca aceste măsuri să se întreprindă limitat și ținând cont de factorii atmosferică ce nu favorizează mirosul. Sunt câțiva factori care favorizează apariția mirosului ținând cont de transferul acestor deșeuri pe care am depus-o 5 ani de zile, timp în care nu am avut un depozit definitiv. Acesta este prețul pe care trebuie să îl plătim pentru că nu am rămas cu gunoaiele în stradă. Nu am avut unde să ducem gunoaiele cinci ani de zile și a trebuit să găsim acele soluții temporare pentru a duce gunoaiele din stradă într-un loc autorizat. Autoritățile știu ce au de făcut, să diminueze acest impact negativ”, susține primarul Emil Boc.

ZIar de Cluj i-a atras atenția și ecoului lui Boc, Dan Tarcea că aceste declarații privind dispariția mirosului sunt mizerii politice, deoarece va trece timp până tot muntele de gunoi va fi mutat, iar în acest timp mirosul cauzat de răscolilrea gunoiului va persista. De altfel, gunoaiele ar fi trebuit să fie sortate înainte de a fi depozitate în Centrul de Deșeuri, pentru că dacă mutăm tot gunoiul, prima celulă se va umple foarte repede. Mai mult este și ilegal. Dar clujenii trebuie să se obișnuiască să stea cu geamurile închise și să suporte mirosul de gunoi, ba chiar ar trebui să fie fericiți că puteau ajunge și mai rău. 

 

Adauga comentariu