Boc despre Băile Someșeni care zac în paragină: „Privații nu s-au înțeles, nu au adunat banii”

Șansele ca fostele Băi Someșeni să fie refăcute și readuse în circuitul turistic sunt minime. Toate încercările de până acum ale moștenitorilor lui Dominic Stanca (cel care a pus bazele acestor băi) nu s-au concretizat. Anul trecut, avocata Stanca Ioana Gidro (nepoata lui Dominic Stanca) spunea că traseul viitoarei centuri metropolitane va trece exact pe terenul Băilor Someșeni.

Băile Someșeni nu vor mai fi readuse la viață, deși ani la rând s-a discutat despre acest lucru. Conducerea Primăriei își exprimase dorința de a se implica prin realizarea drumului de acces. Câțiva investitori privați s-au asociat în urmă cu câțiva ani pentru a pune la punct acest proiect, dar nimic nu s-a făcut.

Acum, primarul Emil Boc spune că privații nu s-au înțeles la capitolul bani.

„La Băile Someșeni, privații nu s-au înțeles, nu au adunat banii, zac în paragină. Păcat, pentru că sunt obiective mari care ar fi putut fi realizate. Sincer, noi am contat foarte mult că Băile Someșeni se vor face pentru că reprezintă și o tradiție și au rezonanță în memoria clujenilor, dar nu au fost făcute”, a declarat Boc, astăzi, într-o emisiune la un post de radio local.

Anul trecut, Stanca Ioana Gidro spunea că noul Plan Urbanistic General a desființat proiectul reconstruirii Băilor Someșeni. Până în 2014 când era valabil vechiul Plan Urbanistic General, terenul era încadrat la zone balneare, iar ulterior odată cu apariția noului Plan Urbanistic General terenul a fost încadrat la zone verzi și zone agricole.

Proprietarii terenului au cerut anularea parțială a Planului Urbanistic General pentru acest segment. Au dat în judecată Primăria. Anul trecut, procesul era încă pe rol.

Avocata Stanca Ioana Gidro mai spunea că traseul viitoarei centuri metropolitane trece exact pe lângă terenul fostelor băi. Acest lucru a făcut ca zona să fie considerată de protecție severă și interzice realizarea oricărui fel de construcție.

Urmăriți în materialul video de mai jos, un reportaj amplu realizat, anul trecut, pe tema Băilor Someșeni: 

Adauga comentariu