Boc declară război betoanelor, după ce ani de zile a girat zeci de proiecte imobiliare

Primarul Emil Boc pozează acum într-un justițiar și apărător al spațiilor verzi din municipiu și chiar se luptă în instanță pentru a le oferi clujenilor parcuri (a se vedea procesul pentru spațiul verde din Zorilor sau cel pentru parcul de la Expo Transilvania). Singura problemă este că ani de zile Boc a girat zeci de proiecte imobiliare în tot orașul, iar acum se dă de ceasul morții că nu găsește terenuri pentru a construi parcuri sau locuri de joacă pentru copii. 

Acum se luptă în instanță cu proprietarii de terenuri care nu agreează ideea municipalității de a le expropia terenurile și a le transforma în parcuri. Boc reclamă betoanele care au acaparat cartierele comuniste, asta deși situația este aceeași și în noile cartiere care s-au dezvoltat în timpul mandatelor sale de primar, precum Bună Ziua sau Borhanci. Boc abia acum a început să le solicite dezvoltatorilor imobiliari să prevadă și parcuri sau locuri de joacă, până acum astfel de solicitări au fost inexistente. 

”Destule betoane s-au turnat în cartierele acestea comuniste ale Clujului, acum este cazul să mai începem să punem câte o oază de verdeață acolo unde putem. Locul spațiilor verzi a fost luat de mașini. Inteligența noastră constă în fructificarea spațiilor pe care le avem. Acest model prin care ai și parking subteran și spațiu verde, loc de joacă și teren de sport la suprafață, este exact calitatea vieții pe care ne-o dorim la Cluj. Nu voi smena să se facă blocuri de 10 etaje, are prioritate cetățeanul nu profitul, nu afacerile, le putem îmbina foarte bine în acest oraș”, declară primarul Emil Boc.

Recent Boc a fost acuzat de faptul că a aprobat construcția unui imobil de 10 etaje într-o zonă verde, respectiv în apropiede se Parcul Rozelor. Dacă ați crezut cumva că primarul și-a asumat decizia, vă înțelați. A aruncat imediat vina asupra arhitecților care nu ar fi ridicat obiecții privind realizarea acestui proiect decât după ce acesta a fost aprobat și nu se mai putea face nimic. Primarul Boc s-a spălat pe mâini și a aruncat toată responsabilitatea în cârca specialiștilor.

Noua deviză a primarului este: ”Nu betoane, ci parcuri și locuri de joacă pentru copii”. Nu putem decât să visăm la cum ar fi arătat Clujul dacă Boc și-ar fi propus acest obiectiv încă de la momentul când a câștigat primul mandat de primar. Acum încearcă să dreagă situația, fiind desigur și an electoral și știind că aceste subiect prind cel mai bine la electorat, parcuri, locuri de joacă, spații verzi. 

 

Adauga comentariu