Boc da 350.000 de euro din bugetul local pentru refacerea Bailor Someseni

Primaria va investi 350.000 de euro in modernizarea Bailor Someseni, a anuntat astazi edilul Clujului, Emil Boc. Banii se vor intoarce inapoi in comunitate, sustine acesta, sub forma de tichete acordate cu titlu gratuit studentilor, tinerilor si pensionarilor, in functie de niste criterii pe care municipalitatea le va stabili ulterior. 
"Acestea vor avea o valoare anuala de 10.000 de euro in primii cinci ani si de 20.000 de euro in urmatorii cinci ani, pana la epuizarea celor 350.000 de euro pe care municipalitate ii va investi", a precizat Emil Boc.
Deschiderea bailor Someseni, proiectul cu o valoare estimata la 20 de milioane de euro, se va afla pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu local din 14 noiembrie 2013. Este vorba despre un proiect de asociere intre Primaria Cluj-Napoca, Consiliul local si SC Baile Someseni Group SRL  in vederea reabilitarii ansamblului "Baile Someseni" si construirii unui aquapark. Izvoarele minune Baile Someseni constituie un obiectiv turistic care a adus faima zonei, acestea fiind reorganizate in statiune de catre profesorul Dominic Stanca in 1928, care era si proprietarul statiunii. El a fost cel care a gasit, pe o suprafata de cateva zeci de hectare, mai multe izvoare cu proprietati miraculoase. Unul dintre ele este folosit pentru dizolvarea pietrei la rinichi, altul este un izvor unic in Europa, care are ca efect reducerea glicemiei si este folosit pentru tratarea diabetului, iar izvoarele cu apa sarata sunt folosite pentru tratarea reumatismului. De asemenea, namolul are proprietati curative folosite in tratarea afectiunilor ginecologice ori a leziunilor post-operatorii. Baile Someseni au fost lasate in paragina in ultimele doua decenii. Acum, investiţia este posibila pentru ca terenul a fost restituit nepoatei lui Dominic Stanca, avocatul Stanca Gidro.

Comentarii

Primaria ii “im...

13.11.2013 16:41

[...] “Acestea vor avea o valoare anuala de 10.000 de euro in primii cinci ani si de 20.000 de euro in urmatorii cinci ani, pana la epuizarea celor 350.000 de euro pe care municipalitatea ii va investi”, a precizat Emil Boc saptamana trecuta. [...]

Ema

07.11.2013 13:31

Sant aproape alegerile si iar se "SCALDA BOC IN BAILE SOMESENI". Cu cata nerusinare pedaleaza pe un punct sensibil al alegatorilor din Someseni.Probabil are nevoie de ceva ASFALT si BORDURI pentru alegeri . De cand este primar a mai facut ceva
??????????? Doar cu CIURDA de mistreti...........

Akos

06.11.2013 20:26

Sa de din banii lui masa si a lu tacsu pentru afacerea lui Ghidro Stanca si a altor afaceristi. El sa administreze domeniul public nu cel privat al unor persoane private !

Adauga comentariu