Boc cheltuie banii clujenilor pe meciuri de baschet și tenis. Problemele reale pot să mai aștepte

Boc continuă să aibă alte priorități financiare în ceea ce privește cheltuirea banilor publici, diferite de adevăratele probleme pe care la au clujenii. Astfel, pentru a împiedica Sala Polivalentă să devină un muzeu, Boc asigură cheltuielile pentru desfășurarea evenimentelor sportive organizate de către Federațiile Naționale. Chiar dacă acești bani ar trebui să fie suportați de la bugetul național, Boc le oferă cu generozitate fonduri din bugetul local al municipiului.

Cele mai recente exemple sunt alocarea a 150.000 de lei pentru orgaanizarea meciului de baschet România-Spania din preliminariile Eurobasket 2021, dar și sumei de 100.000 de euro pentru meciul de tenis din cadru Fed Cup, România-Rusia.

Boc s-a angajat să organizeze meciul de tenis în speranța că Simona Halep va fi prezentă din nou la Cluj, ceea ce i-ar fi crescut popularitatea primarului. Din păcate pentru el dar și pentru banii cheltuiți, Halep nu va veni la Cluj. De altfel nu va veni nici Cîrstea, Begu sau Niculescu ceea ce scade foarte mult șansele echipei României să facă un o figură frumoasă în fața puternicei echipe a Rusiei care are 9 jucătoare în top 100.

Ce ar putea face Boc cu cei 130.000 de euro?

Dacă Boc ar renunța la proiectele acestea a căror unic scop este să îi crească lui popularitatea, și s-ar îndrepta spre ceea ce își doresc clujenii. De exemplu, realizarea proiectele câștigătoare în cadrul bugetării participative. De exemplu, în anul 2019 sunt o serie de proiecte care pot fi realizate: ,

  • Marcaje trecceri de pietoni pentru biciclete și Semafoare pentru biciclete
  • Semafoare inteligente pentru mașini la intersecția cu liniile de tramvai
  • Iluminat moddern pentru siguranță rutieră pe Bulevardul Muncii
  • Alei de plimbare prin pădurea Făget
  • Reamenajarea zonei pietonale din Piața Mărăști
  • Amenajare pistă de automodele
  • Minirampă din ciment pentru sktebording sub Podul din Mărăști.

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele propuse de clujeni în 2019 care ar putea fi demarate sau chiar finalizate cu acești bani. Primăria oricum este în urmă cu implementarea proiectelor propuse în cadrul bugetării participative

În aceste condiții favorabile desigur că federațiile se vor înghesui să își organizeze evenimentele la Cluj, iar Boc are noi ocazii să bată toba din galerie pentru a câștiga capital de imagine. Singurii care nu au de câștigat din această situație sunt clujenii. Ei trebuie să accepte la nesfârșit traficul, lipsa parcărilor, lipsa creșelor, lipsa unui aquapark sau a unui patinoar. Primarul lor este prea ocupat să își facă poze pentru pagina sa de Facebook.

Este ușor pentru Boc să treacă prin Consiliu local aceste proiecte având în vedere opoziția aproape inexistentă venită din partea consilierilor locali PSD. Aceștia nu se consultă cu cei din conducerea partidului privind modul în care ar trebui să voteze aceste proiecte, motivul este că sunt prieteni de bătut apă în piuă sau de prins fluturi pe câmpii cu Horia Nasra.

 

Adauga comentariu