Boc: ”Cei din Florești să folosească în primul rând transportul în comun”

Primarul Emul Boc este în continuare foarte supărat pe administrația din Florești care a transformat drumul agricol din capătul străzii Donath într-o așa zisă centură. Calitatea vieții locuitorilor din Grigorescu a scăzut foarte mult după ce sute de mașini au început să treacă zilnic prin cartier. 

”Am plângeri uriașe, foarte serioase, consistente, din partea clujenilor care locuiesc în Grigorescu despre faptul că un drum agricol s-a transformat într-o așa zisă centură. Acela nu era nici centură, nici nu avea profil de așa ceva. A transformat în drum care a periclitat și a agravat foarte serios situația celor care locuiesc în Grigorescu. Eu reflect ceea ce spun clujenii. S-au trezit peste noapte cu sute de mașini care nu erau până atunci”, a declarat Boc.

În același timp, celor din Florești care au primit prin această centură improvizată șansă unei alte variante de a ajunge acasă, primarul le transmite că trebuie să folosească drumurile care sunt (adincă doar DN1), să meargă cu transportul în comun și să aștepte finalizarea centurii.  Poate că dacă Boc ar știi că la orele de vârf autobuzele ar fi arhipline și mulți oameni rămân în stații, nu ar mai sugera folosirea transportului în comun înainte de a suplimente autobuzele în zona metropolitană. 

”Cei din Florești să folosească în primul rând transportul în comun. Aceasta este soluția pe care noi o încurajăm. În primul rând transportul în comun, și nu mașna. Nu poate fi afectată calitatea vieții celor care nu sunt vinovați că trăiesc în Grigorescu și peste noapte s-au trezit că un drum agricol devine centură. Evident că mă preocupă soarte celor din Florești, de aceea mă bat pentru centura metropolitană. Soluția pe termen scurt este transportul în comun.Oamenii au alternativă”, explică Boc.

În tot acest timp, locuitorii din Florești încă așteaptă finalizarea centurii de Sud, cea crea  a fost licitată și chiar părea că lucrările vor demara, însă ulterior contractul a fost reziliat, iar foreștenii au rămas doar cu promisiunile.

Adauga comentariu