Boc are grijă de alegători: Pensionarii cu venituri de până la 2400 de lei beneficiază de transport gratuit

Mai mulți pensionari s-au plâns primarului Emil Boc de faptul că nu mai pot beneficia de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun după ce s-a mărit punctul de pensie. Astfel că primarul nu i-a lăsat de izbeliște pe alegătorii lui fideli și a modificat plafonul până la care pensioari beneficiază de gratuitate pe transportul în comun.

”Date fiind multiplele solicitări ale cetățenilor, precum și adresa Companiei de Transport Public Cluj-Napoca SA, cu referire la majorarea nivelului de venituri până la care să ofere facilități la transportul public în comun pentru persoanele vârstnice, pensionarii cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca, urmare a majorării punctului de pensie de la 1000 de lei în iulie 2017, la 1100 lei începând cu luna iulie 2018 și la 1265 începând cu luna septembrie 2019, rezultând o majorare cu 26,5% față de luna iulie 2017”, se menționează în referatul de aprobare.

Astfel, abonamentele pe toate liniile se acordă pensionarilor a căror venituri sunt până la 2150 lei și pensionarii care au împlinit vârsta de 70 de ani indiferent de cuantumul pensiei și cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca.

Abonamentele valabile pe o singură linie se acordă pensionarilor ale căror venituri înregistrate pe cuponul de pensie sunt cuprinse între 2151 lei și 2400 lei.

 

Adauga comentariu