Boc apreciază spiritul civic al ”șerifilor locali” din autobuze. O fi recunoscător că face altcineva treaba în locul polițiștilor locali?

Primarul Emil Boc susține că este de apreciat spiritul civic la voluntarilor care și-au asumat rolul de justițiari și curăță autobuzele de cerșetori. Poate că Boc ar trebui să se întrebe de ce este nevoie să apară astfel de voluntari. Dacă Poliția Locală și-ar face treaba, nu ar mai exista cerșetori în autobuze. Oare panseluțelor lui Bonțidean nu le priiește frigul de afară?

”Trebuie privit cu maximă atenție. Orice spirit civic este bine venit în condițiile legii. Cît timp lucrurile se desfășoară într-un cadru legal este în regulă, dar trebuie să avem grijă să nu degenereze în altceva. Cât timp avem grijă să respectăm regulamentul mijloacelor de transport în comun, să sesizăm autoritățile statului când constatăm abateri atunci da, dar nu încurajez dincolo de acest element de a sesiza autoritățile statului, pentru că într-un stat de drept doar prin autoritățile legale se face ordine și disciplină. Spiritul civic este de aplaudat în condițiile legii”, potrivit primarului Emil Boc.

Vă reamitim că în ultimele zile au apărut în oraș voluntarii din Asociația Organizația Generală Voluntară pentru Prevenirea Faptelor Antisociale care și-au propus să le interzică cerșetorilor accesul în mijloacele de transport în comun. Dincolo de bunele lor intenții, trebuie subliniat că ei nu au dreptul legal de a împărți dreptate. Chiar dacă ”sunt înarmați” cu insigne și legitimații, ei tot nu pot legal să interzică unei persoane să urce în autobuz, sau să alteia să îi solicite să coboare din autobuz. 

Clujenii au remarcat că numărul cerșetorilor a atins cote alarmante în ultima perioadă, însă primarul și viceprimarul sau asigurări că Poliția Locală are situația sub control. Se pare însă că nu o are dacă este nevoie să intervină ”șerifii locali” să îi îndepărteze pe cerșetori. 

Citește și:

Batalioane de asalt în autobuzele CTP. Un grup de voluntari ”curăță” autobuzele de cerșetori

Adauga comentariu