In vizor

Boc anunță modernizarea zonei Expo Transilvania, clujenii cer dărâmarea pavilionului expozițional

Primarul Emil Boc a anunțat semnarea contractului pentru serviciile de proiectare și elaborare documentații de urbanism privind „Regenerarea zonei verzi Expo Transilvania”. 

Proiectul vizează regenerarea urbană a unei zone de 17 ha și presupune:
– Modernizarea parcului Aurel Vlaicu (suprafață parc: peste 10 hectare)
– Amenajarea străzilor și a spațiilor publice adiacente (implementarea conceptului „Orașul pentru pietoni”)
– Construirea unui parking în zona de intervenție (min. 350 locuri)

Parcul Aurel Vlaicu va fi nu doar reabilitat, ci şi extins. Vor fi plantaţi numeroși arbori și arbuști, vor fi realizate facilităţi pentru activități sportive (baschet, minifotbal, aparate de fitness, jogging), zone de plimbare și promenadă, precum și un loc de joacă pentru copii. De asemenea, va fi amenajat un teatru în aer liber. Proiectul pune accentul pe accesibilitate, zonele reamenajate fiind adaptate persoanelor cu dizabilități.

La nivelul străzilor adiacente se vor realiza următoarele tipuri de intervenții: infrastructură rutieră, trotuare, piste de biciclete, semnalizări, refacerea reţelei de iluminat public stradal, lucrări edilitare, montare mobilier urban, precum şi amenajarea spaţiilor publice prin echipamente cu tehnologie smart. Străzile vizate:
– Str. Dâmboviţei – tronsonul dintre strada Ialomiţei şi calea ferată
– Str. Ialomiţei – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și intersecția cu strada Fabricii de Zahăr
– Str. Tribunul Vlăduţiu – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Răsăritului
– Aleea Dâmboviţei – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Cojocnei

Clujenii și-ar dori ca odată cu modernizarea zonei să dispară clădirea Expo Transilvania, însă fiind vorba despre o clădire privată, cel mai probabil relicva rămasă din perioada comunsită va rămâne în picioare și după modernizarea zonei. 

Dacă Parcul Aurel Vlaicu va fi extins, înseamnă ca în sfârșit s-a rezolvat litigiul cu Expo Transilvania și poate fi demolată dărăpănătura aia?

Mai întâi ar trebui să dărâmați Expo Transilvania care arată penibil.

Clujenii au însă și alte probleme pe care le-au adus la cunoștință primarului Boc pe pagina sa de Facebook. Dacă tot au prins ocazia ca zona în care locuiesc să devină de interes pentru primar, cetățenii i-au transmis problemele cu care se confruntă.

Așteptăm și suprailuminarea trecerii de pietoni de pe strada Siretului din intersecția cu Aurel Vlaicu. E întuneric total noaptea, nu există stâlp de iluminat în apropierea trecerii, nu se văd pietonii când faci dreapta de pe A.Vlaicu pe Siretului pe verde intermitent.

Aveți în plan și securizarea căii ferate și interzicerea vitezelor excesive și a semnalelor acustice ale locomotivelor? În special după ora 22.00 e „festival” al mecanicilor.

Domnule BOC, reabilitarea rețelei de canalizare cam pe când?Sau e prea mult pt. dumneavoastră ?

Finanţarea investiţiei va fi realizată în primă fază din fonduri de la bugetul local, urmând ca ulterior să fie accesate surse de finanțare europene nerambursabile, după aprobarea programelor aferente următoarei perioade programatice.

Valoarea atribuită contractului de prestări servicii este de 1.969.669,69 lei fără T.V.A.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *