Blocurile CONTEMPORANO ale lui Daniel Metz, SUB o luna autorizatia de constructie! Imobiliarul Metz, mai egal ca restul constructorilor de apartamente din Cluj, care asteapta zeci de luni pentru a construi. Fiindca restul nu sunt amici cu Boc...

"Cu Biblia si Constitutia in mana" - sunt vorbele lui Dan Metcaniuc, adevaratul nume al lui Daniel Metz, schimbat la inceputul anilor 2000, si care astazi este CEO-ul companiei de IT NTT Data Romania, careia ii cheltuie banii pe PR, reclama in presa si campanii de sponsorizare, ca sa isi faca imagine in nume personal, ba chiar sa si prospere cu afacerile desfasurate in particular.

"Cu Biblia si Constitutia in mana", asta spune de la o vreme tot mai tare domnul Dan Metcaniuc/Daniel Metz, lalaind transpirat vorbe precum "fair play", "eleganta", "cinste" si "corectitudine". Dar cand e vorba de REALITATI, despre EVIDENTE, Metz le ignora, desi ele sunt mai crunte ca o tranta de pe bicicleta. Si cand presa il critica sau expune aceste realitati, domnul Metz se considera linsat mediatic, santajat, presat. 

 

Vor sa extermine Ziar de Cluj si NCN, presa care ii critica

 

Intrand in clubul select al Transilvania Leaders, un fel de organizatie a elitelor Clujului, domnul Daniel Metz/Dan Metcaniuc cauta aliati printre oamenii de afaceri. Ca pe politicienii mari, Boc si Tise, si i-a aliat deja. Le da sms-uri disperate, invita la lupta cea mare, se plange cu o mina intristata despre cate are de patimit.

La o intalnire recenta a Transilvania Leaders, intr-un cadru neoficial, Metz si Teofil Muresan, fondatorul Electrogrup, despre care Ziar de Cluj a scris cateva investigatii interesante in trecut, si-au propus sa "distruga" Ziar de Cluj si NCN si Liviu Alexa, indiferent de cati bani e nevoie. Cum vor sa ei sa distruga cea mai tare televiziune din oras si unul dintre cele mai importante ziare din Cluj? Nu e clar.

Probabil ca "atacand" clientii de publicitate. Le uram succes si le dam si lista clientilor, ca sa nu piarda vremea.

Daca nu le reuseste schema cu exterminarea comerciala, poate ne extermina fizic. La banii lor, pot plati batausi (Metz are un angajat fost politist la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Cluj, dat afara de la DIICOT pentru ca era bataus de martori), pot angaja detectivi (domnul Muresan are mare experienta de la ultima "aventura" a fostei cumnate). Pot sa tocmeasca si racheti sa ne impuste, pot face ce vor, se pare ca realmente pot face ce vor in acest oras.

Noi nu avem ce pierde in acest razboi, nu avem milioanele lor (sau ale lui Teofil, ca el e cu cash mult, Metz nici in topul Capital nu intra), dar ei, Metz si aliatul sau de circumstanta, Teofil Muresan, s-ar putea sa aiba cate ceva de pierdut. 

 

Metz, partener si prieten al greilor Clujului, Boc si Tise

 

Revenind la blocurile noastre, de fapt, ale domnului Metz, v-am spus saptamana trecuta: seful firmei de IT, Daniel Metz de la NTT Data, a depasit de multa vreme bariera unei relatii civilizate intre business si politic, lucru care devine deja de interes public:

- merge in delegatii oficiale cu primarul Clujului, Emil Boc, nesfiindu-se sa afiseze public fotografia

- Emil Boc vine sa faca "festanie" administrativa la turnurile NTT Data, asa cum se vede in fotografia publicata de Ziar de Cluj acum mai putin de o saptamana:

 

- NTT Data isi are sediul in blocul-turn construit de Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj si finul lui Emil Boc, primarul Clujului, platind chirie serioasa firmei detinute de familia lui Tise

- in calitate de CEO al NTT Data, Metz a angajat-o ca jurista chiar pe cumnata lui Tise, Codruta Tise, dupa ce aceasta a plecat din functia de sef al Juridicului in urma scandalului de la Aeroportul Cluj

- NTT Data, prin semnatura lui Metz, sponsorizeaza de ani de zile evenimentele publice ale Primariei, asa cum se simt obligate si firmele "de casa" cu care lucreaza Primaria "sa intoarca ceva comunitatii"

 

Esti amic cu Boc, te-ai scos: primesti SUPER-REPEDE autorizatie de constructie

 

Sa fii prieten cu Boc si Tise, cei mai puternici oameni din Cluj, iata un lucru ce poate aduce beneficii insemnate pentru oricine! De exemplu, pentru domnul Daniel Metz/Dan Metcaniuc, cel care are de circa 3 ani si interese imobiliare. Si aici nu ne referim la chestii mici, o vila, o maslina, ci la adevarate proiecte rezidentiale. De exemplu, ansamblul CONTEMPORANO care face subiectul acestui articol. 

El a fost edificat sub auspiciile societatii EBS REAL ESTATE INVESTMENT:

 

Ansamblul CONTEMPORANO apartinand domnului Metz a beneficiat de o celeritate incredibila la emiterea autorizatiei de constructie. In exclusivitate va spunem ce am aflat azi de la o sursa din Primarie: proiectul de autorizare al ansamblului CONTEMPORANO a fost depus la 23 septembrie 2015. Stiti cand a fost eliberata autorizatia de constructie pentru domnul Metz? IN MAI PUTIN DE O LUNA, adica la 22.10. 2015.

AC nr. 1265 din 22.10.2015 pentru „CONSTRUIRE IMOBIL CU FUNCTIUNI MIXTE CU DOUA CORPURI – CORP C1 S+P+6 ETAJE (2 SPATII COMERCIALE, 1 BIROU, 42 APARTAMENTE) SI CORP C2 S+P+5 ETAJE (2 BIROURI , 31 APARTAMENTE), 89 PARCARI SUBTERANE si AMENAJARI EXTERIOARE

 

Deci, domnul Metz a primit in regim de urgenta autorizatie de constructie pentru ansamblul sau rezidential compus din doua parti - una de 6 etaje si alta de 5 etaje, in total aproximativ 10 000 de metri patrati construiti pentru circa 80 de apartamente, 89 de parcari, 3 spatii comerciale la strada pe Calea Manastur 38-40!

In timp ce TOTI dezvoltatorii importanti ai Clujului stau de la 10 la 24 de luni dupa Autorizatii de Constructie, blocandu-si ZECI de milioane de euro in asteptarea lor, in timp ce alti dezvoltatori mai mici sunt refuzati de banci la finantare de proiecte pentru impredictibilitatea cu care Primaria Cluj-Napoca acorda aceste autorizatii, prietenul primarului Emil Boc, domnul Metz, primeste AC pentru 80 de apartamente in 29 de zile!

Interesant, nu?

Ca sa intelegeti ca aici discutam de un privilegiu cu rezultanta financiara serioasa, sa va spunem si estimarea unor dezvoltatori imobiliari despre profitul scos de Metz pe CONTEMPORANO: circa 2,5 milioane de euro pentru cele 80 apartamente si 3 spatii comerciale la strada!

Am contactat si un arhitect cu reputatie medie, nu unul de top, pe care l-am intrebat daca clientii sai au primit VREODATA pentru proiectele lor imobiliare autorizatii de constructie in mai putin de 31 de zile, cum a luat domnul Metz. Iata raspunsul:

"Haha, asta e ceva gluma, nu? Niciodata nu am luat AC-uri pentru clientii nostri in 29 de zile, e prima data cand aud, si mai ales in ultimii 5 ani! E jale ce se intampla! In Cluj nu se mai pot obtine in mod "normal" asemenea "minunatii". Cei de la Urbanism isi bat joc de noi! Motive? Felurite! Ne refuza din senin dosarele, ni le amana! Ba ca nu s-au aliniat stelele cu planeta Saturn. A doua zi, ba ca nu avem basca! Stii care sunt datele de intarziere pentru clientii nostri? Intre 6 luni si un an si doua luni, de la caz la caz, pe proiectele reprezentate de noi. Adica cine isi face un plan de business la Cluj pe constructii trebuie sa isi ia adio daca crede ca construieste in timp util! Astia de la Urbanism trimit documentatii inapoi la ghiseu zicand ca lipsesc documente si ele sunt de fapt in dosar. E bataie de joc! Interpreteaza fiecare ce vrea muschiul sau, nu se refera la lege!", spune arhitectul pe care l-am consultat.

Si asta nu e totul! Acum doua saptamani, domnul Emil Boc semna cu gratie o noua Autorizatie de Constructie pentru domnul Metz care vrea sa mai faca un ansamblu rezidential:

Amplasat pe strada Anton Pann nr. 28-30 (in intersectie cu strada Bucuresti), complexul BEAU CIEL este format din doua corpuri, cu un total de 103 apartamente si 4 spatii comerciale.

La final, va lasam si o fotografie cu iz pozitiv, asa cum ii place domnului Metz sa creada ca trebuie sa fie presa (pozitivaaaaa):

Comentarii

hater

07.12.2017 07:47

Pai ce ați crezut, ca schimbarea de atitudine a lui Metz fata de voi și fata de autoritățile din Cluj nu are legătura cu sectorul nou de activitate al lui Metz, imobiliarele? Omului i s-a pus clar in vedere: vrei sa construiești oricum și oricât in Cluj, joci in barca noastră, cum cântam noi! Altfel poți sa faci specula imobiliară in Baciu sau Florești.

Andrei biris

07.12.2017 13:23

Partea simpatica e ca semnatara autorizatiei si pers ce a intocmit actul, Luiza Pop, e o obraznica si o puturoasa fara pereche. Dupa 30-35 de zile iti gaseste si ea timp sa refuze lucrarile. Asta chiar ma face sa cred ca actul a fost intocmit si semnat cu dedicatie.

Adauga comentariu