BLOC ÎNTRE CASE - O clădire de cinci etaje va fi ridicată între case pe strada Callatis

Un alt exemplu al haosului urbanistic va răsări pe strada Callatis, acolo unde o clădire de cinci etaje va fi construită chiar între case. Vecinii și-au exprimat nemulțumirile vizavi de acest proiect, însă el a ajuns pe masa consilierilor locali. 

Lihaciu Alin Lucian și Lihaciu Violeta Maria vor să construiască un imobil mixt S+P+4E+R (locuințe colective și parte comercial) pe strada Callatis nr 19. 

Parcela pe care se solicită construirea are o suprafață de 500 mp. Pe parcelă există un fond construit cu înălțime P care urmează să fie demolat. 

Locuitorii care se învecinează cu acest nou proiect imobiliar sunt nemulțumiți și reclamă că le vor fi afectate structurile locuințelor. Totodată, ei nu sunt delo de acord să existe un spațiu comercial atât de aproape de casele lor.

Vecinii sunt nemulțumiți de regimul de înălțime propus, în condițiile în care în jurul noii construcții sunt case cu un regim de înălțime de maxim două etaje.

De asemenea, un vecin a reclamat realizarea unui lift auto, lipit de pereții casei sale. Proiectanții au mutat locația liftului, dar tot nu au reușit să îi împace pe vecini.

De asemenea, cei care locuiesc în acea zonă reclamă faptul că se va crea mare aglomerație, strada fiind îngustă, cu o singură ieșire. 

„Nu suntem de acord cu construcția la calcanul nostru, afectează structura de rezistență a caselor și chiar dacă liftul auto a fost mutat a rămas lipită de perete banda transportaore a liftului auto, lipită de pereții dormitoarelor. De asemenea, infrastructura de pe strada Callatis, respectiv gaz, electricitate, nu face față la noi construcții”, reclamă vecinii. 

Totuși, ei vin și cu o soluție, mai precis ei sugerează găsirea unei soluții prin care casele să fie cumpărate la valoarea lor actuală de către investitori sau de către Primărie, pentru o dezvoltare unitară a zonei. 

„Dacă se dorește restructurare și modernizare să se aprobe construcții conform zonei, la aceeași înălțime ținând cont de estetica și aglomerarea urbană”, mai transmit vecinii.

 

 

 

 

 

Adauga comentariu