Blaga îl vrea pe Orban la şefia partidului. Daniel Buda va vrea la fel. Cu asta se închide discuția despre eventuala candidatură a lui Emil Boc la președinția României

Fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, i-a convocat pe liderii organizaţiilor din aripa ex-PDL la sediul partidului din Modrogan, la o întânire unde vor conveni asupra susţinerii lui Ludovic Orban la şefia formaţiunii.

Sursele politice au precizat că la întâlnirea de miercuri, în urma căreia mesajul foştilor democrat-liberali va fi unul de unitate în jurul susţinerii preşedintelui PNL, Ludovic Orban, vor participa Raluca Turcan – lider PNL Sibiu, Daniel Buda – lider PNL Cluj, dar şi Mircea Hava – lider PNL Alba.

Pe lângă o parte din liderii filialelor PNL din Ardeal vor fi prezenţi şi câţiva şefi ai organizaţiilor liberale din Moldova. Printre aceştia se numără deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan - coordonator al PNL Iaşi, fostul senator PNL de Suceava, Gheorghe Flutur. De asemenea, la întâlnire e posibil să ajungă şi deputatul Cătălin Predoiu.

Foştii pedelişti vor discuta şi despre listele candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare din luna mai a anului viitor, stalindu-se în partid să existe paritate în reprezentarea pe liste, au relatat sursele politice. Astfel, aripa ex-PDL va avea cinci nominalizări, iar cea a vechiului PNL tot cinci candidaţi.

Întâlnirea de miercuri vine pe fondul unei ședințe tensionate a Biroului Politic Național al PNL ținută luni, săptămâna trecută, unde câțiva liberali l-au criticat pe Ludovic Orban pentru direcția în care se îndreaptă partidul, potrivit Mediafax.

La acea reuniune, Orban le-a reproșat acestor liberali că nu vin cu soluții și în loc să facă opoziție la PSD, se ocupă cu subminarea din interior a formațiunii. Mai mult, un număr de 16 liberali, printre care se află liderul PNL București, Cristian Bușoi, și președinții filialelor de sector, au întocmit o listă prin care susțin demiterea lui Ludovic Orban de la șefia partidului. Printre liberalii nemulțumiți de Ludovic Orban, care au participat la ședința de luni a Biroului Politic Național al PNL de la Parlament, au fost Anca Boagiu, președinte PNL Sector 2, senatoarea Alina Gorghiu (fost președinte al PNL – n.r.), liderul senatorilor liberali, Iulian Dumitrescu, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, senatorul Marcel Vela, fostul deputat PNL, Hubert Thuma și deputatul PNL, Tinel Gheorghe.

Pe relația Traian Băsescu – Anca Boagiu – Robert Turcescu, nu mai este atât de șocantă propunerea acestuia din urmă ca Emil Boc să fie candidatul “dreptei” la alegerile prezidențiale din 2019. Poate a încercat și Băsescu să bage un băț prin gardul liberal, profitând de tensiunile dintre aripa PNL și cea PDL din această fuziune, tebsiuni pe care degeaba încearcă Orban și Blaga să le țină sub preș – ele există și se vor manifesta cât de curând.

Oricum, cu această ședință convocată de Blaga se închide cea despre eventuala candidatură a lui Emil Boc la președinția României.

Comentarii

Claudia

16.07.2018 15:11

Cu astfel de PNL-iști opoziția e inexistentă! Sau, mai plastic, în budă!

LIBERANALISMUL ...

17.07.2018 02:16

"Acum, când întregul popor se pregăteşte să întâmpine prin fapte de muncă marele eveniment din viaţa partidului, unitatea tuturor cetăţenilor ţării reliefează înalta răspundere ce ne revine fiecăruia în parte faţă de destinul nostru revoluţionar. în acest climat de profundă angajare şi răspundere, nu vom precupeţi niciun efort pentru a ne putea onora cu cinste de nobilele misiuni ce ne revin, pentru a întâmpina Conferinţa Naţională a partidului cu bogate şi frumoase rezultate, alături de angajamentul solemn al participării noastre. Latura politico-ideologică are menirea să creeze în rândul studenţilor atmosfera înţelegerii profunde a dimensiunii politicii partidului şi a statului nostru". CITAT DIN EMIL BOC. De pe portalul  https://www.cotidianul.ro/uascrutc-de-ce/   "Hotărârea de a participa direct la devenirea comunistă a patriei"

Adauga comentariu