Bizonii, campionii Romaniei. "Sa vina banii la baieti!"

Bere, seminte, palarii de paie si treninguri nou-noute. Un barbat de varsta a treia vorbeste la telefon, fericit: “Am luat berile, am rezervat locurile. E veselie”. In jurul lui, pe o distanta de 20 de scaune, nu sta nimeni. Restul spectatorilor, sustinatori ale celor doua echipe mandre sa joace pe Cluj Arena, bijuteria de 47 de milioane a Clujului, majoritatea veniti cu autocarul in capitala Ardealului, stau amestecati in tribuna, fara sa-si poarte pica. Pe tabela din coltul terenului scrie cu litere de-un metru: “Avantul Bizonii Recea Cristur – A.S.C. Infratirea Livada 0-0”.

Baietii se incalzesc in uralele sustinatorilor, majoritatea rude de gradul I ale fotbalistilor care performeaza, cei mai multi dintre ei, pentru prima data pe Cluj Arena. Oamenii ii striga pe numele mic, le dau indicatii, ii incurajeaza. Stiu ca sunt cei mai buni, fiecare dintre ei, doar ii cunosc de cand erau mici si se jucau cu mingea pe maidan.

Doua autocare au plecat ieri, din Recea Cristur, cu destinatia Cluj Arena, incarcate cu sateni pasionati de fotbal. Ajunsi aici, oamenii s-au orientat bine si au ocupat cele mai bune locuri din tribuna. Cei mai multi dintre ei s-au asezat pe locurile albe de la masa presei, unde mananca seminte, beau bere si filmeaza partida.

Toma Rus, patronul firmei Bison Ranch, principalul finantator al Bizonilor, e mandru ca un parinte ce-si trimite copilul la facultate: “Speram sa castigam. Ne-am luptat mult sa ajungem aici”. Astazi, o infrangere nici nu intra in discutie. Bizonii trebuie sa castige Cupa Romaniei, doar pentru asta s-au platit 7.000 de euro pentru inchirierea stadionului gol in proportie de 90%.

Meciul incepe, iar spiritele se incing. Din tribuna se scandeaza pentru ambele echipe; masa presei n-a fost niciodata atat de galagioasa. “Li-va-da! Li-va-da! Go-lu'! Go-lu'!”. Dar oricat ar invoca satenii balonul in plasa, mingea nici nu se apropie de portar. Langa el, o mana de porumbei stau, linistiti, la soare. In minutul 26, Bizonii deschid scorul. Patonul echipei adverse, ASC Infratirea Livada, imbracat elegant la costum si geaca de piele, se agita mai vehement decat antrenorul, care poarta, mandru, un trening rosu ca focul. Baietii dau tot ce pot, dar, se pare, dupa urletele celor doi, nu e de ajuns.
Nicule, hai sus”, urla si spectatorii din tribune. Jucatorul ii aude si da din mana a lehamite. In a doua repriza, Bizonii inscriu golul decisiv.  

94 de minute mai tarziu, arbitrul fluiera finalul meciului. Avantul Bizonii Recea Cristur castiga partida cu doua goluri inscrise impotriva celor de la ACS Infratirea Livada. In timp ce Bizonii urla de fericire, jucatorii Livezii pleaca capetele si lovesc bancile de rezerva. Unul dintre ei isi face, relaxat, o poza pe teren.

Prezent la meci, senatorul Marius Nicoara i-a felicitat pe castigatorii Cupei Romaniei, care, cand au auzit ca un demnitar se afla printre ei, au inceput sa cante: “Sa vina banii, sa vina banii, sa vina banii la baieti”.

Senatorul a ras, a facut o poza si a plecat. Si nici banii n-au venit. Dar Bizonii s-au dus acasa cu titlul de castigatori ai Cupei Romaniei.

Comentarii

Dana

17.04.2015 12:27

Succesul este un joc al numerelor. Există o relaţie directă între numărul lucrurilor pe care le încercaţi şi probabilitatea de a reuşi, în final. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: dana_tweety2002@yahoo.com

Adauga comentariu