Bizon pe contrasens pe autostrada Sebeș-Turda

"Mai știți clipul de acum câteva zile cu bizonii care au făcut stânga-mprejur pe A2 pentru că se crease un ambuteiaj și cetățenii nu voiau să stea în trafic?" - ne întreabă pe blogul său cunoscutul blooger clujean Radu Băzăvan, cunoscut sub numele de scenă GROPARUL.

"Așa-i că v-ați gândit că ce proști îs ăia? Și că ce noroc pe noi că nu ne-am nimerit pe drum în clipa aia?

Poate v-ați gândit, chiar, că uite ce melteni sunt sudiștii ăștia bizoni, că la noi în Cluj nu avem cum păți așa ceva NICIODATĂ, pentru că noi suntem civilizați, nevoie mare? Pentru că ne-a civilizat imperiu’?

Duminică, după ce familia și-a reparat burțile și au scăpat de toxinfecție și făcusem o vizită la Sibiu ca să beau șampanie cu augusta mea sorellă venită în România, veneam de la Sibiu la Cluj pe A10 Sebeș-Turda. Eram vesel că nu am prins cârnatul de mașini care aglomerează zilnic frumoasele orașe Teiuș și Aiud și că nu mai aveam decât drum lins și întins până acasă.

Tocmai efectuam o depășire când, căscând ochii mai larg, îl văd pe cetățeanul din filmare oprit pe banda 2 a autostrăzii. Cu 300 m mai devreme, dacă aș mai fi lălăit-o cu depășirea s-ar fi putut să am ocazia să ne și îmbrățișăm mașinile, vino-ncoace, frate timișean, trăiască imperiul care ne-o cilivizat.

(...)

Am sunat la 112, apoi am ajuns acasă și am trimis Poliției pozele și filmările, ce să vă zic, deja mă tutuiesc cu polițaii pe WhatsApp, ne trimitem emoji, mă gândesc foarte serios să ne facem concediile împreună anul viitor. Mi-au spus că bizonul va fi sancționat conform OUG 195/2002. Le-am zis că dacă trebuie vin și la proces – chiar sunt curios să-l cunosc pe ăla care conducea, pe bune.

Aveți grijă de voi!"

Adauga comentariu