Biserică veche de peste 200 de ani, distrusă complet de flăcări

Sătenii din comuna Vultureni au rămas fără biserică, după ce ieri-noapte aceasta a luat foc.

Potrivit localnicilor, incendiul a pornit de la teracota din incinta lăcaşului de cult, unde ardeau lemne fără să le supravegheze.

„Am fost solicitaţi să intervenim pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o biserică, monument istoric, de pe raza localităţii Făureni, comuna Vultureni. Apelul a fost în jurul orei 23.40, în noaptea de vineri spre sâmbătă. S-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă, spumă şi autoscară. Lăcaşul de cult se află în cimitir la 150 de metri faţă de calea de acces. Biserica era considerată monument istoric, fiind construită după anii 1820, după cum spuneau localnicii. Operaţiunile de stingere au fost desfăşurate pe parcursul a patru ore, însă lăcaşul de cult a fost distrus în totalitate de flăcări, împreună cu obiectele bisericeşti din acesta.

Cauza probabilă stabilită de pompieri a fost coşul de fum neizolat corespunzător faţă de materiale combustibile”, a declarat pentru Ziar de Cluj, purtătorul de cuvânt al ISU, Andrei Biriş.

Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop Andrei Andreicuţ şi-a anunţat o vizită în comună pentru a evalua pagubele produse de incendiu şi a găsi soluţii ca oamenii din Vultureni să nu rămână fără biserică înainte de sărbătoarea Sfintelor Paşti.

Adauga comentariu