Biletele de autobuz nu se scumpesc în Cluj-Napoca. Primăria plătește 6 MILIOANE LEI către Compania de Transport Public

Prețul biletelor de autobuz rămâne la fel în Cluj-Napoca, deși în unele localități din zona metropolitană tarifele la transportul în comun s-a majorat. Primăria va da o subvenție de 6 milioane lei către Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca pentru a ține prețurile la același nivel. Primăria Florești a acordat, de asemenea, subvenție.

Primarul Emil Boc a anunțat, astăzi, într-o emisiune la un post de radio local că Primăria plătește 6 milioane lei către CTP, iar în ceea ce privește celelalte primării, Boc a precizat că nu este o problemă care îl privește. Fiecare primărie se gestionează situația în propriul mod.

“Mergeți să îi întrebați pe primarii respectivi să își gestioneze bugetele astfel încât să nu mărească prețul la bilete. Eu nu am ce să intervin peste alte primării care au un consiliu local și o decizie proprie. Fiecare primărie se gospodărește potrivit legii. Cluj-Napoca nu a majorat prețul la bilete și este clar că nu o vom face. Celelalte primării au spus că vor mări prețul la bilete pentru că nu vor să pună 100.000 lei sau 50.000 lei cât o fi revenit potrivit legii”, a declarat Boc.

Luna trecută, Primăria Florești a aprobat acordarea unei subvenții către CTP în valoare de maxim 1,5 milioane lei.

Compania de Transport Public a solicitat modificarea contractului de delegare a gestiunii cu privire la modul de plată a serviciilor de transport public local prin completarea actualei metode folosite de stabilire a tarifelor de transport pe criterii comerciale, constând în acoperirea cheltuielilor și a cotei de profit rezonabil din veniturile realizate prin încasarea tarifelor și diferențelor de tarif cu metoda compensației.

Alți primari din zona metropolitană nu au fost de acord cu susținerea CTP. De exemplu, în Apahida prețurile la bilete s-au majorat din acest motiv.

Adauga comentariu