Bilanțul pagubelor produse de furtuna violentă în Cluj-Napoca. Mănăștur, Grigorescu și Mărăști, cele mai afectate cartiere

Furtuna de duminică, venită dinspre Timișoara, a lovit violent mai multe cartiere ale Clujului.  În municipiu au fost avariate mașini, au căzut acoperișuri și au fost doborâți copaci. Fenomenele meteo extreme s-au resimțit cel mai puternic în cartierele Mănăștur, Mărăști și Grigorescu, unde pagubele materiale estimate de autorități sunt de ordinul zecilor.

Urmele lăsate de furtuna, care a durat aproximativ o jumătate de oră, sunt grave în cel puțin trei cartiere ale Clujului. La nivelul ISU Cluj au fost înregistrate 300 de apeluri, iar sesizările trimise către Electrica au fost nu mai puțin de 100. Acoperișurile distruse reprezintă cea mai mare pondere din totalul pagubelor în municipiu. Bilanțul pagubelor în Cluj-Napoca, conform informațiilor primite de la autoritățile locale și de la internauți, arată în felul următor:

Grigorescu, mașini avariate și copaci doborâți

Câteva străzi din cartierul Grigorescu arată dezolant după furtuna însoțită de vânt puternic și descărcări electrice. Clujenii care locuiesc în zonă au postat pe facebook fotografii cu mașini avariate de copaci căzuți, indicatoare smulse de vânt și trafic blocat de arbori căzuți pe mijlocul străzii. Cel puțin o mașină a fost avariată pe strada Miraslau, în parcarea din fața unui bloc, de un copac care s-a prăbușit peste ea. Toată strada a fost ulterior blocată de un alt copac doborât de vânt pe mijlocul străzii. Pe strada Iancu de Hunedoara, gardurile caselor au fost afectate de un copac imens smuls din rădăcini.

grigorescu

Mărăști, acoperișuri și țigle distruse

Strada Fabricii și strada Fabricii de Zahăr din cartierul Mărăști au fost cele mai grav afectate de norul imens care s-a abătut asupra orașului. Acoperișul unui magazin de pe strada Fabricii a fost distrus aproape complet, un stâlp a fost îndoit și o barieră de tren de pe strada Fabricii de Zahăr a rămas suspendată în aer. De asemenea, țiglele de pe mai multe imobile din cartier au fost distruse de vânt. O plasă pentru țânțari s-a desprins de ușa unui balcon și mai multe bucăți de polistiren de la câteva blocuri au fost smulse și aruncate de vânt pe stradă.

fabricii de zahar

Mănăștur, mașini avariate

În cartierul Mănăștur, pe strada Plopilor, vântul puternic a îndoit și a smuls din rădăcină mai mulți copaci. Proprietarul unei mașini parcate în spatele unui restaurant din zonă s-a trezit cu autovehiculul zgâriat de crengile unui copac căzut și cu parbrizul din față spart.

plopilor

De asemenea, pe calea Florești, furtuna a doborât patru copaci și a distrus parțial acoperișuri de bloc.

La nivel de oraș, șase mașini au fost avariate grav, 20 de copaci au fost căzuți, două schele au fost distruse complet, zeci de țigle au fost desprinse și cel puțin cinci acoperișuri au fost căzute în șase locații.

 

 

 

Sursa foto: Facebook/Info Trafic

Comentarii

Matei Alexandru

18.09.2017 15:00

Taranul de pe strada Plopilor a parcat pe spatiul verde.Spatiu verde aflat in proprietatea primariei, primarie pe care o doare la basca de respectivul spatiu verde. Cateodata se mai razbuna si natura pentru ca este calcata in picioare.

Adauga comentariu