Biciul colectării selective a gunoiului pe spinarea clujenilor. Beneficii pentru cei care respectă noile reguli, pedepse pentru care le încalcă

Primăria pune biciul pe clujeni. Din 1 iulie, cine colectează gunoiul pe 4 fracții ar urma să beneficieze de tarife mai mici. În schimb, cetățenii care nu se conformează vor fi amendați, în urma controalelor pe care le va face Poliția Locală. Deocamdată nu este clar cum va funcționa acest sistem de verificare. De asemenea, firmele de salubritate vor avea tarife diferențiate. 

Ceea ce nu s-a făcut vreme de 30 de ani, ar trebui să se facă în doar 5 luni. Până în 1 iulie, atât Primăria, cât și firmele de salubritate și cetățenii trebuie să fie pregătiți pentru colectarea deșeurilor pe 4 fracții. Această modificare a sistemului de colectare a gunoiului vine ca urmare a unei Ordonanțe de Urgență. 

Citește și:

Din iulie, clujenii trebuie să sorteze gunoiul pe patru fracții. Primăria va trimite Poliția Locală în control. Tarifele pentru salubritate ar putea fi majorate

Primarul Emil Boc a anunțat ieri că cetățenii care vor respecta noile reguli vor beneficia de tarife mai mici, iar cei care nu vor colecta selectiv vor plăti un tarif mai mare și vor risca amenzi. 

„Din 1 iulie intră în vigoare o nouă lege pe colectare selectivă. La pubelele tradiționale de gunoi și la containerele îngropate vor exista 4 containere față de 2 câte sunt acum. Cei care vor pune gunoiul pe fracții vor avea un tarif mai mic, iar cei care nu vor respecta acest lucru vor risca amenzi și vor plăti un tarif mai mare pentru că cineva trebuie să facă selecția în locul lor. De aceea vom face o campanie masivă de informare în lunile următoare”, a spus Boc, la un post de radio local.

Sacii personalizați pe care îi vor primi cetățenii vor fi distribuiți de firmele de salubritate. 

„Firmele de salubritate vor veni cu propuneri de tarife diferențiate, vor avea obligația să distribuie saci personalizați asociațiilor de proprietari, să aibă mașini aferente pentru colectare și să pună pubele corespunzătoare”, a precizat primarul.

Citește și:

Primăria va obliga cetățenii să colecteze gunoiul pe 4 fracții, în saci personalizaţi. Vorbim de o afacere de minim 30 mil. lei, pentru "gunoierii" municipalității, pe spinarea cetățenilor 

Adauga comentariu