Bicicliștii sunt supărați pe Boc pentru că le-a dat voie taximetriștilor pe banda dedicată

Taximetriștii au obținut de la Emil Boc dreptul de a circula pe banda dedicată transportul în comun din Gheorgheni de pe Bulevardul Titulescu. Această măsură, luată după îndelungi discuții, a stârnit nemulțimirea celorlalți participanți la trafic.

Biciliștii îl acuză pe Boc că nu i-a luat în calcul în momentul când a decis să adopte această măsură în favoarea taximetrișilor. Practic, bicicliștilor le va fi mult mai greu de acum să circule pe respectiva bandă.

”Sunt total dezamagit de faptul ca au fost lasati taximetristii sa circule pe banda de bus. Din pacate, din nou ati uitat complet de biciclisti, pe care-i puneti in mare pericol cu aceasta decizie. Exista un proiect castigator la bugetare participativa unde la stadiul implementarii apare ca s-a creat banda de bus .. care de acum e si a taximetristilor, nicidecum nu e o solutie sigura pentru biciclisti. Taxiul e tot o masina, ocupa acelasi loc ca o masina personala, polueaza tot la fel ca o masina personala. De ce nu favorizati transportul alternativ, ca bicicletele, trotinetele?”, transmite un clujean.

Un alt biciclist consideră că acest proiect pilot trebuia demarat în primăvară, atunci când sunt mai mulți bicicliști în trafic, pentru a vedea impactul real pe care îl are acesta.

”Am citit ca in cadrul unui proiect pilot se va lasa taximetristilor accesul pe banda de bus pe Nicolae Titulescu. Considerand ca pe aceasta banda au acces si biciclistii, nu consider perioada cea mai buna pentru un proiect pilot in conditia in care in sezonul rece numarul biciclistilor scade. Primavara ar fi o perioada mult mai buna. Personal, fiind biciclist care foloseste zilnic banda de bus, nu sunt de acord cu aceasta decizie si consider ca se pun in pericol biciclistii”, potrivit unui alt clujean.

Nici cei care folosesc transportul în comun nu sunt mulțumiți de decizia luată de primarul Emil Boc, considerțnd că taxiurile se vor opri și vor bloca autobuzele și troleibuzele.

”Dupa ce ati reusit sa faceti pasi mici in directia eliberarii traficului auto prin introducerea de benzi dedicate pentru mijloacele de transport in comun, ati reusit sa patentati banda pentru mijloace de transport in comun si taximetre. Felicitari pentru viitoarele blocaje create pe principiul "am oprit aici ca asa a vrut clientu". Ce va mai conta ca zeci sau sute de oameni vor astepta in autobuze sau troleibuze sa plece de pe banda, taxiul? Pacat ca dati inapoi, sporind din nou haosul in trafic”, consideră un alt cetățean.

Taximetriștii solicită de mult timp dreptul de a circula pe banda dedicată. Acum au primit aprobare pentru banda din Gheorgheni, însă condițiile sunt să circule doar când au client și să nu staționeze. Potrivit mărturiilor unor clujeni, banda de bus din Gheorgheni, destul de liberă, era folosită și până acum de mașinile care voiau să câștige timp. Boc promite însă că Poliția rutieră se va afla la datorie și îi va verifica pe taximetriști.

Adauga comentariu