Bicicletele europene ale Clujului costa mai mult cu 200.000 de lei

Pistele europene de biciclete costa cu 200.000 de lei mai mult. Primaria Cluj-Napoca a suplimentat cu aceasta suma proiectul de bike-sharing, banii fiind necesari pentru achizitionarea unor materiale de constructii care - se pare - nu erau trecute in proiectul initial. Suma a ajuns tot in conturile constructorului, Viacor Engineering SRL, prin negociere fara anunt de participare. Proiectul european de bike-sharing este departe de a fi gata. La mijlocul lucrarilor de executie, Primaria a suplimentat contractul initial cu 200.000 de lei. Este vorba de costul unor lucrari care nu au fost cuprinse in contractul de executie pentru proiectul "Retea de statii self-service de biciclete, piste si trasee pentru biciclisti". Contractul a fost incredintat direct, prin negociere fara anunt de participare, firmei constructoare, Viacor Engineering SRL.
"Este vorba de materiale de constructii - beton si fier-beton - necesare pentru edificarea statiilor. Cel mai probabil, a fost o problema de proiectare de la bun inceput", a aratat managerul de proiect, Adrian Raulea.
Reteaua de statii self-service pentru inchirierea de biciclete in Cluj trebuia sa fie gata in toamna acestui an, insa Primaria Cluj-Napoca a cerut prelungirea termenului de executie. Contractul, in valoare de 3 milioane de euro, a fost semnat cu consortiul Viacor Engineering-Rico. Reteaua de bike-sharing urmeaza sa lege localitatile Floresti-Cluj-Napoca si Apahida. De asemenea, la finalul proiectului vor functiona 50 de statii de inchiriere , pe o distanta de 27 de kilometri.  

Comentarii

Bicicletele eur...

28.12.2013 21:32

[...] Pistele europene de biciclete costa cu 200.000 de lei mai mult, scrie Ziar de Cluj. [...]

Adauga comentariu